Dorina, remélem egyszer én is eljutok Franciaországba. Sajnos én már nem fogom látni úgy a Notre-Dame-ot,
ahogy te.

Kiváncsi voltam, hogy áll az építkezés, azt írják, hogy a 2024-es Párizsi olimpiára tervezik újranyitni.
Nagyon tetszik az Alpok a magasból, és persze Párizs is. Nem tudom, hogy eljutott-e hozzád a hír, hogy szegény
Mona Lisa-t, illetve az előtte lévő plexit, egy magyar feltűnési viszketegségben szenvedő barom megcsókolta.
Nagy riadalmat keltett, hogy átmászott a kordonon.
https://hvg.hu/kultura/20150414_Atugrott_a_kordonon_egy_magyar_es_megcsokNagyon szeretem Kadarkai Endre műsorait. Tegnap tette ki a Világtalálkozó c. sorozatának legújabb részét,amelyben
Karikó Katalinnal és Zoránnal beszélget. A hosszát látva én se az általad betett beszélgetést láttam, ez biztos.
Kata, Lilykének nyolc foga bújt ki eddig. Itt nem úgy van az oltakozás (de hülye szó!), mint otthon. Nem kellett
regisztrálni, hanem haladnak valamilyen elv szerint (nem néztem utána), és akire rákerül a sor, azt értesítik. Emiatt
nem különböztetik meg hátrányosan a nem oltottakat a már beoltottaktól, amit egyébként nagyon helyesnek
tartok. Itt nem kapnak igazolványt a már beoltottak, egyáltalán nem csinálnak abból problémát, ha valaki nem
él a lehetőséggel. Az utcán nem kell maszkot hordani, csak az üzletekben. Itt már egyáltalán nem beszél senki a
vírusról, se a hírekben, se az utcán.
Nem tudom, nekem hogy fog állni a félhosszú haj, legfeljebb levágatom, ha nem jön be.
Most hogy is álltok oltásilag? Te már megkaptad mindkettőt, igaz?
Paggy, gratulálok Lillának az első helyezéséért! Ügyes nagylány! A két kópé igen jól mutat a tulipánok között.
Én imádom az angol középkori épületeket, templomokat, sikátorokat, városfalakat, hidakat. Nagyon bírom azt a
hangulatot, ami eláraszt, ha a közelükben vagy bennük, vagy rajtuk vagyok. Eszemben sincs megsértődni, elfogadom,
hogy másnak más tetszik.
Itt lehet olvasni a városról. Mindegyik látnivalóról hoztam már képet. Több éve visszajárunk, hogy mindent megnézzünk.
Lilyke miatt most rövidebb ideig voltunk, és inkább csak sétáltunk, és töltekeztünk. Jóval ebéd után indultunk, csak
az uzsonnát és a vacsorát fogyasztotta Lilyke a városban, utána mentünk haza. kb. 30 kilométerre van tőlünk Chester.
A pelenkacsere sem gond, minden nagyobb üzletben van lehetőség rá.
https://hu.topworldtraveling.com/articles/travel-guides/15-best-things-to-do-in-chester-cheshire-england.htmlEmlékszem, hogy írtál már a családi eszcájg és Franciaország kapcsolatáról. De most, hogy írtál a Folies Bergere-ről,
jutott csak igazán eszembe, hogy mit is jelenthetett ez egy a vasfüggöny mögül érkező fiatal párnak.
Isten éltesse Lillát nagyon sokáig!Most olvasom, hogy övsömöröd lett! Basszus! Hát az nem jó! Azt kívánom, hogy minél gyorsabban és minél kevesebb
fájdalommal ess túl rajta. Hát ez igazán nem hiányzott!
Ildikó, el tudom képzelni, hogy a város látványa festésre készteti azt, aki tud bánni az ecsettel. Angliában
szinte soha nincs olyan, hogy ne legyen felhő az égen. Ha nem egybefüggő szürkeség borítja az eget, akkor hatalmas
bodros-fodros felhőkben lehet gyönyörködni. Mindjárt hozok is párat.
Zalaegerszegen se jártam még soha. Jó lesz, ha néhanapján egy-egy szeletkéjével megismerkedhetünk általad. A sakkozók
szobor nekem is nagyon tetszik, és a virágzó fák is csodaszépek. A szökőkút valamiért olyan ismerős nekem. Vagy láttam
már fotón, vagy valami hasonlóval találkoztam már. Az ajtódíszről jut eszembe, hogy a lányomék ablakán kinézve láttam,
hogy az egyik bejárati ajtóra a tiedhez hasonló színvilágú díszt tettek ki egy lufi és egy szalag kíséretében, jelezve, hogy
valakinek szülinapja van abban a házban. Hátha le tudom még fotózni.