Sziasztok Kislányok!Megint szombaton kezdtem el az olvasást, írást, de most vasárnap délelőtt fejeztem be. Szóval néhol lehet, hogy kavar
lesz a napok körül, és a "tegnap" az nem szombat, hanem péntek, de ennyi bajunk legyen.
Ági, Paggy, nagyon örülök, hogy mire ideértem mindketten jól vagytok már!Olvasás közben feltűnt, hogy Kata csak egyszer jelentkezett be a héten. Nagyon remélem, hogy minden rendben
van velük!Paggy, nagyon szép a Vár és a környéke! Nagyon jók lettek a képek. Köszi a videókat is! Gyönyörű volt a pesti oldal
látványa a Galéria teraszáról. Irigyeltelek, mert jó magasan voltál.

Én is voltam egy bizonyos magasságban tegnap,
de erről majd képekben mesélek.
Nekem Zsuzsi az első gyerekem, de a vejem a családjában a legkisebb, mégpedig kései gyerek, szóval a másik nagymama
már 75 éves. Ő már nem tud ilyen kicsi gyerekre tartósan vigyázni. Az egészsége sincs teljesen rendben.
Igen, embertelenül hangzik, hogy nem írják ki a szülőt a beteg gyerekkel, viszont a munkahelyek meg nagyon figyelnek
a gyerekesekre. Dolgozhatnak részmunkaidőben, csak hétvégén, négy-hat órában. A szabadságolásnál is őket veszik
előre, mivel fontos megoldani az iskolai szüneteket. A lányom például azt találta ki, hogy a pénteket és a szombatot
kéri szabadnapnak, és engedélyezték is neki. Így Lilyke egy nappal többet lehet a szüleivel, és a bölcsiben is kevesebbet
kel majd fizetni. Így ha már nem leszek itt, a péntek anya nap lesz, a szombat családi, a vasárnap meg apa nap.
Lilykén látszik, hogy egyke, és nincs egy vagy több nagyobb testvére, akitől elleshetne okosságokat és csínyeket, vagy
akivel osztozkodnia kéne, vagy aki gyöntölné, vagy akihez alkalmazkodnia kéne. Ez nagyon jól látszik a játszótéren is.
A szülő is jobban félti, óvja az első gyermekét, mint a másodikat. De minden nap, amikor jövünk haza a játszótérről
megállapítjuk a lányommal, hogy egyre kevésbé félős, és egyre közelebb engedi magához a gyerekeket. A felnőttekkel
szemben bizalmatlan, de már nem sír tőlük, viszont ha sokáig beszélnek hozzá felkéredzkedik az ölünkbe.
A datolya nem jó kávéba, ezt a téné csoportban is írták páran. Nem tudom, hogy a wrap hogyan működne a kölesliszttel.
A kölesben nincs glutén, emiatt vannak kétségeim. De ha van jó robotgéped, akkor megpróbálkozhatnál két összetevős
vöröslencse vagy hajdina wrappal is. Csak víz kell mindkettőhöz és úgy kell kisütni, mint a palacsintát. Gyorsabban
elkészül, mint a krumplis. Mi is tervezzük a lányommal, hogy kipróbáljuk, de a héten már édeskrumplisat csináltuk.
https://www.youtube.com/watch?v=M2DbhBo8_0IJót vigyorogtam az egyik képeden, a ház falára fújt HÜJESÉG szón.
Kevés fa van behálózva, kikarózva. Szerintem azt nem régen ültették, azért van bekerítve.
A tészta és a vízében főtt zöldségek ízét a mártás adja meg, és mivel az nagyon finom volt, így az egész kaja
nagyon jóízű lett.
Gyönyörű a sásliliom!
Mindent elolvastam, amit a festészetről, irányzatokról, az avantgarde-ról írtál, még a Hídavatást is.
Megnéztem a saját videóidat is. Annak ellenére is megköszönöm ezt az alapos és nagy munkát, amit elénk tártál,
hogy nem különösebben érdekel a művészetnek ez az ága. Tudom, hogy ez nagy hiányosságom, vállalom is, de
nem tehetek róla. Ilyen vagyok. Valamiért nem kedvelem a múzeumokat, talán azért, mert a múltba se szeretek
visszatekintgetni. De azért azt megértem, és elfogadom, ha valakit pont ez hoz izgalomba, és tényleg szívesen
megnézem, amiket kiraktok.
Olvasom, mit írtál Ildikónak a kiállításról készített beszámolódról. Nem szabad kételkedned a döntésed
helyességében. Csak tedd ki, ami érdekel, én akkor is megnézem, ha nem esik az érdeklődési körömbe. A magam
nevében beszélek, de szerintem mindannyian így vagyunk vele.
Én most csak olyan dolgokról tudok fotókat hozni, ami egy lakásban, játszótéren, utcán, vagy boltban látható, mert
ebben a szűk és nem túl érdekes körben mozgok jelenleg, mégis ti is megnézitek, amiket kipakolok.
Nem tudom hogy csináltad a második, képeket bemutató videóban 3:13-nál azt az érdekességet. 3:38-ig tart, és
3:56-nál is van egy, meg utána is... közben rájöttem, a program produkál ilyen effektet.
A gyógyteás-kekszes fotóknak rendkívül kellemesek a színei, és ezáltal a hangulata. Irigyelem a konyhai világításodat,
de ezt már írtam régebben is.
Ági, akkor mégis csak lakóházak lesznek. Nagyon kíváncsi leszek, mit fogsz írni, ha már beköltöztek a lakásokba.
Vajon mennyire fogja befolyásolni a környéketek nyugalmát? Reméljük a legjobbakat. Kívánom, hogy kellemes
meglepetésben legyen részetek.
Nagyon durva, amit a vendégek csökkenéséről írtál, és nem volt jó olvasni, hogy a nyugdíjba menetel se kecsegtet
semmi jóval. Ez annyira szörnyű! Mégiscsak ledolgozik az ember egy életet, mire odáig eljut. Mondjuk én is csak
80%-os nyugdíjat fogok kapni, mivel a a nők korkedvezményes nyugdíját veszem igénybe. De nem érdekel. Végre szabad
vagyok, és a saját családomra koncentrálhatok.
Igen, nagyon meg kell nézni az aszalványokat. A legtöbbje tele van tartósítószerrel, olajjal, cukorral, de mindig van
olyan is, ami nem tartalmazza ezeket.
Milyen jó ötlet a bogrács a kenyérsütéshez!
Meg is érdemled a dicséretet! Van is tehetséged a kínai festészethez, meg komolyan is veszed, emiatt látványos a
fejlődésed is.
Szegény-szegény Ramos! Hogy bujkál.
A kutyakozmetikusnál készült fotón elsőként a rózsaszínű malacperselyen akadt meg a szemem, mert pont ugyanilyen
(kettő is) van a lányoméknak is. Milyen kicsi a világ! Vagy milyen nagy a kínai piac? Biztosan kínai. Na, majd este
megnézem, most még a fiamnál vagyok.
Eddig is szép volt Ramos, de most még szebb lett.
Kata, végignézted a meccset? Hű! Valamikor én is néztem a VB-t, meg az EB-t. Nem is tehettem mást három férfi/fiú
mellett. Azzal idegesítettem őket, hogy a gyengébbeknek, a kevésbé esélyeseknek drukkoltam.
Mi a fogmosást fogsomásnak hívtuk. Már nem tudom melyik fiam, talán a nagyobbik mondta így kiskorában.
Én a nyarat nagyon szeretem, de most örülök, hogy itt nincs annyira meleg, mint otthon. Tegnap és tegnapelőtt
(csütörtök-péntek), a pulcsi is elkelt odakint.
Ildikó, nagyon örülök, hogy végre megmutatta magát a sárgarépa, meg a petrezselyem, és hála az esőnek a palánták
is éledeznek. Már csak a hülye csigáktól kéne megszabadulni, hogy öröm legyen a kertbe menni.
Te is erdős terület közelében laksz, ezért vannak jelen az erdei siklók. Írtam korábban, hogy a volt férjem kertészkedik
most az én kertemben. A múltkor küldte ezt a fotót. Egy lapos kő alatt találta a kertemben. Erdei sikló. Reggel volt
még, meg volt dermedve, épp napozott, hogy felmelegedjen. A hüllők ilyenek. Gyíkokat is ilyenkor lehetett a
legjobban fotózni. Nem tudtak elmenekülni. Nem veszélyesek a siklók, csak akkor harapnak, ha bántják őket.
Jaj, de szép a virág és kerti fotók! Nagyon tetszik, az a kép, ahol belóg egy cseresznye ág is. Van fügéd is? Vagy
a díszmák mellett más növény levelét látni?
A bakszakáll termése, és a könyvjelző is naggggyon tetszik! Emlékszem, hogy a bakszakáll terméséről fotót is
készítettél már. Az egyik leghálásabb fotóalany. Én is imádtam fényképezni.