Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. június 25. 23:23

Elaludtam,miközben szól a rádió ,megy a ventilátor.Képzeld a hangszóró magától felhangosodik.A múltkor szóltak az utcában,hogy mennyire klassz csaj vagyok,mert még az éjszakai sportműsort is hallgatom.Valaki éjjel 2-kor ment haza és az erkélyem felől teljes hangerővel hallatszott a műsor.
Képzelheted mit gondoltak a házban lévők!De nem szóltak,mert "úriemberek".
Naagyon köszönöm,hogy megoldottad a feladatot.Reggel megnézem!!!A kép,ahol a kutya az asztal alatt kuksol,ismerős!!!Aludj jól,szép álmokat.Itt ismét meleg van,0 eső.Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. június 26. 6:36

8/ Kmetty János:Koncert
,12/ Bortnyik Sándor.Az új Ádám
6 Schönberger Armand.Kávéházi részlet
14 Orbán Dezső:csendélet fedeles kancsóval
10 Paizs Goebel Jenő:Portré galambbal
19/ Csontváry Kosztra Tivadar:Tengerparti lovaglás
16. Pór Bertalan :Család
4. Bortnyik Sándor:Vörös Gyár
​7/Derkovits Gyula.Koncert
18 Rippl Rónai József:Öltözködő lányok/piros bútor,sárga fal/
1. Vaszary János:Toilette
5 Fényes Adolf:Testvérek
9/Bortnyik Sándor:Hatalakos kompozíció
13/Nemes Lampert József:Szemben álló-háttal álló női akt
17 Kernstok Károly:Lovasok a vízparton
21 Nagy Sándor:Téli táj kerítéssel és Perlot Csaba Vilmos.Ziffer Sándor arcképe
11 Martin Ferenc:Kompozíció/Halak/
23/ Gulácsy József:Varászlat.
25/ Vaszary János:Aranykor
20/ Csontváry Kosztra Tivadar:Sétakocsikázás újholdnál
2, Vaszary János:Reggeli a szabadban és Permutter Izsák:Vásár Besztercebányán/1 képen a 2 kép/
15 Orbán Dezső:Csendélet
24/ Gulácsy József.Zarándokok hazatérése
22/ Iványi Grünwald Béla:Nyár
27 Zádor István.Feleségem
26 Üvegmozaik
3. Permutter Izsák:Vásár Besztercebányán
Ági megfejtése :flower1: :littlehearth: :flower1: :ymapplause: Nagyon sokat eltaláltál.Válaszz 3 gyümölcsöt,amit szeretsz és abból elkészítem NEKED az alkoholmentes koktélt!

7 Kmetty János:Koncert
8, Bortnyik Sándor.Az új Ádám
6 Schönberger Armand.Kávéházi részlet
14 Orbán Dezső:csendélet fedeles kancsóval
10 Paizs Goebel Jenő:Portré galambbal
20 Csontváry Kosztra Tivadar:Tengerparti lovaglás
16. Pór Bertalan :Család
4. Bortnyik Sándor:Vörös Gyár
​Derkovits Gyula.Koncert
18 Rippl Rónai József:Öltözködő lányok/piros bútor,sárga fal/
1. Vaszary János:Toilette
5 Fényes Adolf:Testvérek
Bortnyik Sándor:Hatalakos kompozíció
13 Nemes Lampert József:Szemben álló-háttal álló női akt
17 Kernstok Károly:Lovasok a vízparton
22 Nagy Sándor:Téli táj kerítéssel és Perlot Csaba Vilmos.Ziffer Sándor arcképe
11 Martin Ferenc:Kompozíció/Halak/
12 Gulácsy József:Varászlat.
23 Vaszary János:Aranykor
21 Csontváry Kosztra Tivadar:Sétakocsikázás újholdnál
2, Vaszary János:Reggeli a szabadban és Permutter Izsák:Vásár Besztercebányán/1 képen a 2 kép/
15 Orbán Dezső:Csendélet
9 Gulácsy József.Zarándokok hazatérése
19 Iványi Grünwald Béla:Nyár
27 Zádor István.Feleségem
26 Üvegmozaik
3. Permutter Izsák:Vásár Besztercebányán
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. június 26. 6:39

Jó reggelt.
Kidobott az ágy.
Tegnap nálunk is nagyon készülődött a vihar, széllel, kis dörgéssel, később esővel és kis jéggel jött. Nem volt olyan vészes mint gondoltam. Pedig a muskátlikat is elmenekítettem, ma hordhatom vissza. Mondjuk a kertben ma még nem voltam. Valamennyire észhez tértek a paradicsomjaim, van is pár db-on zöld. Kis cseresznyepaprika is növekedett, de majd később fogok kimenni. Kikelt végre a fehér, és sárgarépa, ha csak ma nem történik a csigák részéről valami rágcsálás. Most szélcsend és igazán csak egy nagy madár sétál az utcán, ekkorát még nem is láttam. Bár fent az erdőben vannak sasok is. Tegnapi traumám egy sikló, ami meglapult a faforgácsok alatt, nagyon tudom utálni őket.
Kutya viszonylag jól tűrte a helyzetet. A miénk is nagyon szokott félni, mint Ramos.

Gratulálok neked Paggy ekkora anyagot összeszedni, és az ismertetőkkel összerakni nagyon nagy munka. Nekem ezt még legalább kétszer el kell olvasni. Mielőbbi javulást kívánok neked...... a betegség lassan gyógyul.

Tegnap égre-földre kerestem a festmények mappáját, több is van, de egyikben sincs benne ami kellene, félek, hogy kitöröltem valamikor.

Most jó a levegő,már sokat melegedtünk a napokban.
Mostanában nem nagyon festettem, kis hagymavirág volt, egy könyvjelző valakinek, amit még nem adtam át, valamint egy bakszakáll.
kutyameleg van.
Képmobil gas station near my location

zefirvirág
Képi need directions from my current location
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. június 26. 7:14

Kedves Ildikó!Még éppen itt vagyok és így megláttam mit írtál.Szép a kerted.Látom van liliomod is,mint nekem.HÚÚÚ el sem tudom képzelni,a varjún kívül,hogy az utcán egy nagy madár sétáljon.Milyen érdekes SASOK vannak nálatok?Olyan vadregényes.Tudom,hogy teljesen más a mikroklíma ott.Minden napsütés fényesebb,az eső után még érezni a föld szagát.Miért kell félni a siklótól?Jó sok fotót küldjél,ha tusdsz a szép környékedről!Mit festettél?Azt is hozd el ide! :flower1: \:D/
Nálunk sajnos semmilyen eső nem hullott és a vihar is elmaradt.Locsolnom kellett reggel,pedig vártam egy kis áldást az égből.
Ildikó!Nem vagyok beteg,csak a 2. MODERNA oltás kaptam 2 napja .Te rászántad már magad?Nagyon tartottam tőle én is,de a lányom rákényszerített.Azt mondta,hogy nem találkozhatom az unokámmal,ha nem oltatom be magam.Persze ezt énmiattam is mondta.Az oltás egyáltalán nem fáj.A karom picit piros és szédelgek,de szerintem kimerültem az őrült melegtől.
A kiállításról:
Az volt a gondolaton,hogy néhány érdekes eseményről tudósítok.Sokan nem tudnak eljutni Budapestre így az "én szememmel" láthatják.Közben rájöttem,hogy nem biztos,hogy jó ötlet.1.mert mások számára nem érdekes l 2.mert esetleg félreértelmezik az igyekezetem.Mindenesetre nekem sokat adott az,hogy ennyi mindent láttam.magamtól a felére sem mentem volna el.
Kedves Ildikó!Szép napot és a kutyuskádnak egy távoli simogatást küldök,ha megengedi :) !Üdv:Paggy %%- @};-
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. június 26. 8:18

Szép reggelt Lányok!
Hát túléltük az éjszakát, totál kómás vagyok. Hajnal kettőkor jött a 3. adag, Ramos azt hiszem fél négykor lett kiengedve.
Ma bármennyire zsibbadnak az ujjaim hosszú fogás után, el akarok kezdeni festeni.
Paggy, Csontvárynál elszámoltam a s zámokat. Néztem is, hogy miért nem stimmel. :-) Azt elvéteni bűn lenne. :-)Onnantól van a mi csúszik.... Nem tudom hogy csináltam. Figyeltem Ramosra is közben. frász se tudja.
Aztán hátulról inditottam egy idő után, mert belekeveredtem a számolásba.
Érdekes volt olvasni a helyes megfejtést, pl. az Ádámosnál mivel hátul volt egy rejtett fa két alakkal, na azt totál biztosra vettem. Mondom én, aki laikusként állt eléjük. :-)
Délután még átnézem még egyszer, de most keltem és inditatnom kell a napot, mert -2 órába vagyok a visszaalvással. De legalább locsolni nem kell ma.
Sajnálom, hogy nem esett eső arrafelé. Mondju,k a vihar nem hiányzott volna. Néhol meg hatalmas jégeső volt.
Paggy, amilyen gyümölcsöket én szeretek, arra rámegy az ember gatyája. A dinnyétől fáj a hasam egy idő után, abból sem lehet még magyart kapni, a banán amit még szeretek, de borzalmasan hizlal és azt is leadtam már régebben. Úgyhogy a szándékod nagyra értékelem, aranyos vagy, de meg ne próbálj bármit is késziteni. Egy jó kis gyógytea, csak ne hárs legyen, na az jöhet. :-)

Ildikó, szépséges fekete kutyusod van. Neki is melege van. Nem szo,kott a ventillátor elé feküdni?
Szépek a virágaid. Nálunk a meggy , de itt az utcában kint is mind elfagyott, vagy moniliás lett.
A bakszakáll megmozgatta a fantáziám. :-)
A siklótól infarktust kaptam volna!
Nemrég szembejött velem egy kertészeti oldal, ahol alternativ megoldásokkal permeteznek, mint Paggy.
Ott volt szó pl. csigákról is, csak nem volt még időm kijegyzetelni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. június 26. 10:04

Lányok!Nem hiszitek el!Véletlenek pedig nincsenek.Ülök itt a gép előtt,hogy vajon Ági válaszolt-e a gyümölcskoktél miatt,mert mindenképpen megcsináltam volna neki,hiszen piacnap van.Szól a rádió,s benne egy Bujáki László nevű autodidakta festő akit ,Picassohoz és Salvador Dalihoz hasonlítanak
Meredek lesz Lányok,de kukkantsatok rá!
Ágika délután megfőzöm a gyógyteádat, picit felturbózom.Remélem "ízleni" fog.

Kattints a képre!

Ezt pedig idemásoltam:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. június 26. 10:32

Itt a rövidfilm róla.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. június 26. 10:37

Na most már megyek.Sziasztok.Paggy %%- @};-
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. június 26. 10:44

Paggy, kiváncsi leszek a teádra! :-)
Miket nem találsz a neten. :-)
Az első képen a piros kabátkás madár totál Salvador Dali. :-)
A másodiknak a szinei tetszenek és a fekete erőteljes alakok. Fent is a batmenes fülő, meg a sétáló alak is szépen kiemelkedik a képről.
Az elsőnél meg ahogy a gidáknak lábat csinált és mégsem...
Nálunk 25 fok van, kicsit hűlt a levegő. Megyek főzni. Sajtkrémleves levesbetétekkel és krumplis tarhonya. Tegnap a kutyakozmetikus miatt rendelt a fiam kaját, abból maradt vacsira is, ma kicsit könnyebbet akartam.
Ramos tegnapi szépülése

Itt már kikefélve a szőre fürdés előtt

Kép

Kép

Kép

Kép

Találtam egy szegény kipurcant szarvasbogarat a járdán. Eszembe juttatta az ált. isk.-i bogárgyűjteményt...

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. június 26. 10:51

Paggy, a második képnek annyira tetszik a keretmegoldása!
A kép maga is, de ezzel a kerettes csúcsszuper. Valamint, hogy a külső keret is folytatja a festményt.
Láttam én is ilyet kinai festménynél, de maga a keret normál állpaotában a tükröződésmentes üveggel is egy vagyon, ha két keretes megoldást választ az ember, nem is tudom mennyi lenne.

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. június 26. 13:51

Nagyon jók ezek a festmények, Én szeretem a színeseket.
Nagyon köszönöm Paggy, hogy ennyi mindent felraktál. Jó,hogy itt megmarad, mert most éppen eléggé megmozgatta a csontjaimat a változó időjárás.
Az oltásról: nem félek a tűtől, hanem az összes később hatásától. Már majdnem fájdalomcsillapítótól is a sürgősségire kerültem. Szóval nem egyszerű. Nem kényszerít senki se erre, se arra. Vannak ismerőseim, sőt családtagjaim, akik be vannak oltva, és oltatlanok is. Az oltottakkal együtt élek. Van akit a munkahely kényszerít, van aki nagyon hisz benne, van aki kihagyja. Influ ellen sem szoktam, mert a legutolsó is problémát okozott.

Ja a meggyet szeretik a madarak, így reggel szedtem le belőle. A liliomok tényleg egynaposak.
Sajnos reggel megtámadták a csigák a kikelt fehér és sárgarépát, most nem nagyon látom hogy lenne. Későn mentem ki a kertbe, 6-kor már kint kellett volna lennem. A sétáló madár nagyon érdekes volt. Senki sem járt az utcán csak ő. Mikor kiscicánk volt féltünk hogy elviszik.
Negro az idén először ment a ventillátor közelébe. Vettünk neki hűsítő párnát, de nem bírjuk rávenni, hogy használja. Van tapasztalata valakinek?

Hoztam két legutóbbi gyors munkámat. Nincs különösebben értéke, csak próbáltam, meg tudom-e csinálni. Az első egy könyvjelző, /ajándék lesz/ a másik a bakszakáll, ami nálam szakrális jelentőséggel is bír. Nem vagyok mély vallásos, sőt talán most már csak az én istenemben bízom, mert a kat.ker. vallás másfelé fordult.

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. június 26. 15:11

Sziasztok!Elkészült a gyógytea és hozzá egy ill.kettő frissítő nem túl édes édesség.Viszont előbb :
Kedves,kedves ,kedves Lányok!1 kedves Áginak és 1 kedves Ildikónak és.....1kedves Mindenki,aki erre jár! :)
Hát ez a kutya mennyire,de mennyire gyönyörűűű!Vizesen mégszebb!!És barátságosnak kinéző a kozmetikusnő .Elég lehet neki a sok kutyával,állandóan szőrös és vízben tocsogós munka.Jó ,ha nem kap allergiát.Vagy néhány buta gazdi elkényeztetett ,esetleg harapós "ölebecskéje".Viszont hasznos munka.Ági!nem értem ezt a keretproblémát.Itt a HOBBYBOLTBAn lehet kapni olyant vastag papírból/talán paszpartu? a neve/ami mögé teszed a képet é azt keretezed be.ja igen,biztos a tükröződésmentes üvegre gondolsz?A bátyám is fest fiatal kora óta.---Megcsináltam NEKED "jutalmul" :)) a gyógyteát és egy nem hízlaló,melegben üdítő 2 alakos finomságot.Fogadd szeretettel!!!
Kép
Menta citrommal,eperdarabokkal és esetleg kevés mézzel:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. június 26. 15:20

És most jön a finomság.
Tejszínes joghurtos citromhab levendula darabokkal és esetleg eperrel.
Kép
Az elkészítés 5 perc+hűtés.spoilerben mutatom.
Spoiler: mutasd
A hozzávalók:
Kép
1,5 citrom leve
Kép[/url

Tetszőleges mennyiségű és minőségű édesítő/méz vagy édesítő vagy cukor/ után 2dl joghurtot hozzáheversz:
[url=https://postimg.cc/yW3LRgCn]Kép

1,5-2dl habtejszínt felversz:
Kép
A citromos joghurtba tettem pár pici levendulavirágot/nem muszájKép
Ilyen állagú lesz.mehet a pohárba és a hűtőbe.!
Képhost image online
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. június 26. 15:43

NA ÉS....Ha ebből a krémből parfét akarsz csinálni,ami isten finom...
Bélelj ki egy műanyag dobozt zsírpapírral!
Kép
Tördelj bele egyszerű kakaóskekszet/ezzel finom,ha csokis a keksz elveszíti a citrom jellegét a finomság/
Kép
Öntsd rá a krémet!
Kép
Díszítsd ,ahogy akarod és utána 1 vagy 2 órára a mélyhűtőbe.Az enyém 1 órát volt ott.
Kép
1 óra után még nem fagyott meg csak van tartása a krémnek és a kekszet már megpuhította:
Kép
HŰŰŰŰ,nagyon finom.Jó étvágyat hozzá!

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. június 26. 15:56

Kedves Ildikó!
Igen tudom,rengeteg baj van a csigákkal.Van úgy ,hogy 1cm-es kis mihasznák falatozzák fel az egész levelet.A feletej-felevízes permetezés+ kávézacc hatására a majdnem halott tökpalánták szépen fejlődnek.Ja és persze ,a teknősök alól kijövő vizet higítva locsolom a tövükre.Mutatom.

Kép
Ez a hátsó kupis udvarunk.A nagy meleg miatt kornyadoznak a levelek.Reggel-este locsolom és "szóltam" a hangyáknak is ,hogy "EL A KEZEKKEL A TÖKÖMTŐL" :))
Jó korán kellene kelni,hogy sikerrel járjl.Ebben a melegben pedig,hajnalban tudunk mély álomba merülni és akkor még felkelni csigát szedni :(( :(( :(( :((
Ildikó nagyon jó a rókás könyvjelző.Kinek lesz?Egy természetbúvárnak?És érdekes a bakszakáll.Milyen aprólékos munka lehetett.!!
A fájdalomcsillapítóra lehet,hogy allergiás vagy.Itt sokan nem bírják!!Mondani kell az orvosnak.Nekem is be kellett írni az összes gyógysze és ételallergiát az oltás előtt.Vigyázz MAGADRA ebben a nagy melegben.köszönöm szépen a képeket. :littlehearth: :-bd :flower1: Üdv.Paggy @};-
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. június 26. 16:37

Paggy, jujj de aranyos vagy! Köszönöm szépen!!! Teleportálást akarok!!!! Jó, nőies leszek: szeretnék!!!! :-)
Nem fogod elhinni, miután levágtam a füvet - én m...., mert nem birok magammal, most meg zsibbad a kezem és lábam-, fekszem az ágyban felébredek és félálomban azon morfondirozok, hogy fagyit! , sütit! :-) , De hogy is lehetne kivitelezni?? Ramos itt fekszik a szobámban az ágy mellett, a párom fent dolgozik az emeleten, mert tegnap ugye kiesett egy nap és neki fontos munkája van, a fiam meg medencés partin.
Úgyhogy mikor megláttam a mindenféle finomságod, nagyon örültem neki! El is mentem, bár az az igazság, amikor van itthon málna, vagy hoz a férjem a piacról, akkor rétegesen lerakom igy a joghurtos tejszines keverékbe, bár abba most jut eszembe kis zselatin is van, várás, kiöntés, és bekebelezés jön utána. Úgyhogy tárolom az agyamban ahogy csináltad!!
Köszönöm még egyszer! Menta is van a kertemben és leszáritva levendula is.
Megmondom őszintén a bakszakállnál másra gondoltam :-)
A könyvjelző nekem is nagyon tetszett!
Amikor a kozmetikusnál voltunk és bent mosta a mosójában Ramost, rá a lábára a piszkos viz , épp azon gondolkodtam, hogy a sok kutyától jó ha nem kap allergiát. Kérdeztem is tőle, mikor feltettük az asztalra kefélésre az ebzetet, hogy mi van akkor, ha harapós a kutya? Hát van szájkosár.
Sok szőrt le is tüdőz szerintem, erre nagyon jó volna a maszk, mert nem szerencsés hosszútávon neki.
Amikor szárit azzal a porszivószerűséggel, nyomatja ki a bundából a vizet, hát a szőr úgy repked, hogy ihajjj.
Paggy, micsoda s zép tökkerted van :-)
Szúnyog mennyi van felétek?
Én az esti locsolástól teli vgyok csipéssel. Kell nekem felzavarni őket.
Annyi esett tegnap, hogy remélem még két napig kibirja és nem kell külön slagoznom.
Paggy, nem irta d mennyien voltak az oltáson. Olyan kevesen, mint amikor én is felvettem a másodikat?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. június 26. 16:51

Ágika!Csak akiket behívtak.Kb.5 perc alatt sorra kerültem.a folyosón 4-en voltunk.Flottul ment minden.Nekem piros folt van a karomon kb 10cm átmérőjű és egy kicsit még gyenge vagyok.A párom azt mondta,hogy ne próbáljak meg főzni,hanem pihenjek.Van egy csomó általa vásárolt császárhúsvég/ez a neve-füstölt/rettentő egészségtelen,de finom.ő azt eszi mustárral és savanyúval.Olyan mint a húsos szalonna.persze befalta az édességet is.a mai nap is lógok még,mert meleg van és kb 75%-os vagyok.Olyan furcsa ágyon heverészni.S közben az jutott az eszembe eddig miért nem engedtem ezt meg magamnak soha?Hiába vagyok nyugdíjas még soha nem heverésztem.na most igen.mint az iskolából lógó gyerek úgy érzem magam.Változnom kell!! :)) :) Szép napot!
Ja és rengeteg a szúnyog,de vettem távoltartót a szobámba,kint pedig nem sokat vagyok a meleg miatt.Hajnalban és késő délután locsolok.nem nagy a kert,pár percig tart.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. június 26. 16:55

Paggy, ugyanezt éreztem én is, mig két napot nyomtam az ágyat és a fiam rendelte a kaját, hogy ne főzzek. :))
Pihenj ameddig jól esik, most lehet erre hivatkozni kicsit tovább is. :-)
Jó az a császárvég, aki s zereti. Nekem a férjem is ilyen, neki tökéletes kenyérrel, meg mondjuk lilahagymával.
A piros folt sem lesz sokáig szerintem, nekem két nap alatt elmúlt. Az oltás után két nap múlva jött elő.
Szerencse, hgoy nem lett lázad, hőemelkedésed sem, meg más sem!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. június 26. 17:00

Ági!Szeretem is meg nem is ,hogy a párom igénytelen a kosztra.Tőle láttam először,amikor megismerkedtünk és áthívott hozzá vacsorára/tőle vettem a lakást a nagymamájáé volt a másik,asmit megvettem/szóval képzeld egy hatalmas tálcán ki volt rakva 1/2kg párizsi,szalonna,kenőmájas ,hagyma,mustár,torma,zsír ,paprika és 3kg paradicsom.Így szereti.Ja és főtt krumpli,amit rátett friss kenyérre és jól megpaprikázta.Rettenetesen biztonságra törekvős ember.Mindig mindenből/egyszerű dolgokból/ van bőven,nem szereti a különleges dolgokat.Ez néha bosszantó,de ugyanakkor jó is.
Még ezt beteszem:

https://pixabay.com/hu/images/search/menta/
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. június 27. 6:21

Szép jó reggelt mindnekinek!
Itt 17 fok van. Ujjé, lehült a levegő megint éjszaka!
Remélem máshol is!
Lassan le kellene szednem a mentát és megszáritani. Paggy, a mit betettél linket, megakadt a hegyeken a szemem. HÚ, azokat lefesteni.... :-)
Egyenlőre próbálkoztam a mostani feladattal, de valahogy a nyomtató nem nyomtatja ki úgy, mint ahogy a neten van. Nem egyszerű kép. Úsztatás ezerrel...
Gondolkodom, hogy visszafeküdjek, vagy fessek... Megyek megnézem Ramoskánkat odakint. :-)
Megint van egy pornyós jelenkezőnk az Örömhirekben. Rita majd lapátra teszi.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. június 27. 14:30

Sziasztok Kislányok!

Megint szombaton kezdtem el az olvasást, írást, de most vasárnap délelőtt fejeztem be. Szóval néhol lehet, hogy kavar
lesz a napok körül, és a "tegnap" az nem szombat, hanem péntek, de ennyi bajunk legyen.

Ági, Paggy, nagyon örülök, hogy mire ideértem mindketten jól vagytok már!

Olvasás közben feltűnt, hogy Kata csak egyszer jelentkezett be a héten. Nagyon remélem, hogy minden rendben
van velük!

Paggy, nagyon szép a Vár és a környéke! Nagyon jók lettek a képek. Köszi a videókat is! Gyönyörű volt a pesti oldal
látványa a Galéria teraszáról. Irigyeltelek, mert jó magasan voltál. :)) Én is voltam egy bizonyos magasságban tegnap,
de erről majd képekben mesélek.

Nekem Zsuzsi az első gyerekem, de a vejem a családjában a legkisebb, mégpedig kései gyerek, szóval a másik nagymama
már 75 éves. Ő már nem tud ilyen kicsi gyerekre tartósan vigyázni. Az egészsége sincs teljesen rendben.

Kép

Igen, embertelenül hangzik, hogy nem írják ki a szülőt a beteg gyerekkel, viszont a munkahelyek meg nagyon figyelnek
a gyerekesekre. Dolgozhatnak részmunkaidőben, csak hétvégén, négy-hat órában. A szabadságolásnál is őket veszik
előre, mivel fontos megoldani az iskolai szüneteket. A lányom például azt találta ki, hogy a pénteket és a szombatot
kéri szabadnapnak, és engedélyezték is neki. Így Lilyke egy nappal többet lehet a szüleivel, és a bölcsiben is kevesebbet
kel majd fizetni. Így ha már nem leszek itt, a péntek anya nap lesz, a szombat családi, a vasárnap meg apa nap. :D

Lilykén látszik, hogy egyke, és nincs egy vagy több nagyobb testvére, akitől elleshetne okosságokat és csínyeket, vagy
akivel osztozkodnia kéne, vagy aki gyöntölné, vagy akihez alkalmazkodnia kéne. Ez nagyon jól látszik a játszótéren is.
A szülő is jobban félti, óvja az első gyermekét, mint a másodikat. De minden nap, amikor jövünk haza a játszótérről
megállapítjuk a lányommal, hogy egyre kevésbé félős, és egyre közelebb engedi magához a gyerekeket. A felnőttekkel
szemben bizalmatlan, de már nem sír tőlük, viszont ha sokáig beszélnek hozzá felkéredzkedik az ölünkbe.

A datolya nem jó kávéba, ezt a téné csoportban is írták páran. Nem tudom, hogy a wrap hogyan működne a kölesliszttel.
A kölesben nincs glutén, emiatt vannak kétségeim. De ha van jó robotgéped, akkor megpróbálkozhatnál két összetevős
vöröslencse vagy hajdina wrappal is. Csak víz kell mindkettőhöz és úgy kell kisütni, mint a palacsintát. Gyorsabban
elkészül, mint a krumplis. Mi is tervezzük a lányommal, hogy kipróbáljuk, de a héten már édeskrumplisat csináltuk.

https://www.youtube.com/watch?v=M2DbhBo8_0I

Jót vigyorogtam az egyik képeden, a ház falára fújt HÜJESÉG szón.

Kevés fa van behálózva, kikarózva. Szerintem azt nem régen ültették, azért van bekerítve.

A tészta és a vízében főtt zöldségek ízét a mártás adja meg, és mivel az nagyon finom volt, így az egész kaja
nagyon jóízű lett.

Gyönyörű a sásliliom!

Mindent elolvastam, amit a festészetről, irányzatokról, az avantgarde-ról írtál, még a Hídavatást is.
Megnéztem a saját videóidat is. Annak ellenére is megköszönöm ezt az alapos és nagy munkát, amit elénk tártál,
hogy nem különösebben érdekel a művészetnek ez az ága. Tudom, hogy ez nagy hiányosságom, vállalom is, de
nem tehetek róla. Ilyen vagyok. Valamiért nem kedvelem a múzeumokat, talán azért, mert a múltba se szeretek
visszatekintgetni. De azért azt megértem, és elfogadom, ha valakit pont ez hoz izgalomba, és tényleg szívesen
megnézem, amiket kiraktok.

Olvasom, mit írtál Ildikónak a kiállításról készített beszámolódról. Nem szabad kételkedned a döntésed
helyességében. Csak tedd ki, ami érdekel, én akkor is megnézem, ha nem esik az érdeklődési körömbe. A magam
nevében beszélek, de szerintem mindannyian így vagyunk vele.

Én most csak olyan dolgokról tudok fotókat hozni, ami egy lakásban, játszótéren, utcán, vagy boltban látható, mert
ebben a szűk és nem túl érdekes körben mozgok jelenleg, mégis ti is megnézitek, amiket kipakolok.

Nem tudom hogy csináltad a második, képeket bemutató videóban 3:13-nál azt az érdekességet. 3:38-ig tart, és
3:56-nál is van egy, meg utána is... közben rájöttem, a program produkál ilyen effektet.

A gyógyteás-kekszes fotóknak rendkívül kellemesek a színei, és ezáltal a hangulata. Irigyelem a konyhai világításodat,
de ezt már írtam régebben is.

Ági, akkor mégis csak lakóházak lesznek. Nagyon kíváncsi leszek, mit fogsz írni, ha már beköltöztek a lakásokba.
Vajon mennyire fogja befolyásolni a környéketek nyugalmát? Reméljük a legjobbakat. Kívánom, hogy kellemes
meglepetésben legyen részetek.

Nagyon durva, amit a vendégek csökkenéséről írtál, és nem volt jó olvasni, hogy a nyugdíjba menetel se kecsegtet
semmi jóval. Ez annyira szörnyű! Mégiscsak ledolgozik az ember egy életet, mire odáig eljut. Mondjuk én is csak
80%-os nyugdíjat fogok kapni, mivel a a nők korkedvezményes nyugdíját veszem igénybe. De nem érdekel. Végre szabad
vagyok, és a saját családomra koncentrálhatok.

Igen, nagyon meg kell nézni az aszalványokat. A legtöbbje tele van tartósítószerrel, olajjal, cukorral, de mindig van
olyan is, ami nem tartalmazza ezeket.

Milyen jó ötlet a bogrács a kenyérsütéshez!

Meg is érdemled a dicséretet! Van is tehetséged a kínai festészethez, meg komolyan is veszed, emiatt látványos a
fejlődésed is.

Szegény-szegény Ramos! Hogy bujkál.

A kutyakozmetikusnál készült fotón elsőként a rózsaszínű malacperselyen akadt meg a szemem, mert pont ugyanilyen
(kettő is) van a lányoméknak is. Milyen kicsi a világ! Vagy milyen nagy a kínai piac? Biztosan kínai. Na, majd este
megnézem, most még a fiamnál vagyok.

Eddig is szép volt Ramos, de most még szebb lett.

Kata, végignézted a meccset? Hű! Valamikor én is néztem a VB-t, meg az EB-t. Nem is tehettem mást három férfi/fiú
mellett. Azzal idegesítettem őket, hogy a gyengébbeknek, a kevésbé esélyeseknek drukkoltam. =))

Mi a fogmosást fogsomásnak hívtuk. Már nem tudom melyik fiam, talán a nagyobbik mondta így kiskorában. :))

Én a nyarat nagyon szeretem, de most örülök, hogy itt nincs annyira meleg, mint otthon. Tegnap és tegnapelőtt
(csütörtök-péntek), a pulcsi is elkelt odakint.

Ildikó, nagyon örülök, hogy végre megmutatta magát a sárgarépa, meg a petrezselyem, és hála az esőnek a palánták
is éledeznek. Már csak a hülye csigáktól kéne megszabadulni, hogy öröm legyen a kertbe menni.

Te is erdős terület közelében laksz, ezért vannak jelen az erdei siklók. Írtam korábban, hogy a volt férjem kertészkedik
most az én kertemben. A múltkor küldte ezt a fotót. Egy lapos kő alatt találta a kertemben. Erdei sikló. Reggel volt
még, meg volt dermedve, épp napozott, hogy felmelegedjen. A hüllők ilyenek. Gyíkokat is ilyenkor lehetett a
legjobban fotózni. Nem tudtak elmenekülni. Nem veszélyesek a siklók, csak akkor harapnak, ha bántják őket.

Kép

Jaj, de szép a virág és kerti fotók! Nagyon tetszik, az a kép, ahol belóg egy cseresznye ág is. Van fügéd is? Vagy
a díszmák mellett más növény levelét látni?

A bakszakáll termése, és a könyvjelző is naggggyon tetszik! Emlékszem, hogy a bakszakáll terméséről fotót is
készítettél már. Az egyik leghálásabb fotóalany. Én is imádtam fényképezni.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. június 27. 14:37

Pénteken játszóházban voltunk Lilykével. Csütörtökön és pénteken szitálgatott az eső (ugyanolyan szitálás,
ami nálunk novemberben, ködös időben szokott lenni, csak itt nincs hozzá köd), ami miatt pénteken már nem
tudtunk a játszótérre menni (csütörtökön kisebb volt a szitálás, akkor még játszótereztünk), ezért kitaláltuk,
hogy menjünk játszóházba. Mindenki számára ez volt az első alkalom. Itt a gyakori esők miatt nagyon népszerűek
a játszóházak, ezért van belőlük egy pár a városban. Mi a hozzánk legközelebbit választottuk. 5 fontért (kb. 2000 ft)
két órányit tartózkodhatsz a játszóházban.

Lilyke kezdetben csak ücsörgött, és megfigyelt, majd egyre bátrabban, de még mindig visszafogottan mozgott,
és nyúlt a játékokhoz. Ha gyerekek bukkantak fel a közelében, megállt, és nézte, hogy mit csinálnak. Csak a
második óra végére engedett fel. Másnap (szombat) visszamentek vele a lányomék, ekkor már magabiztosabban
mozgott.

Nagyon sokat röhögtünk a lányommal, amikor felmerészkedtünk a ketrecbe. Ezt a ketrecet a gyerekeknek
tervezték, ezért mi nem tudtunk felállni benne. Pontosabban fel tudtunk állni, de nem tudtunk kiegyenesedni,
ezért négykézláb másztunk mindenhová, ahová Lilyke szeretett volna menni. Elől ment a gyerek, utána meg az
anyja meg a nagyanyja egymás után négykézláb, mint a kiselefántok. Szerencsére minden jó puha szivacsos volt.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Mászunk fel a ketrecbe:

Kép

Kép

Kép

Szemben a nagyobbak (5 éves kortól) ketrece.

Kép

Kép

Ha csütörtök, akkor szemétszállítás. Ha meghallja az autó hangját, már kéredzkedik is fel az ablakba. Jó hosszan
tudjuk nézni:

Kép

Kép

Kép

Már megvolt a reggeli utáni fogmosás, csak még nem tettem vissza a helyére a fogkefét és a fogkrémet. Kifigyelte
és megkaparintotta. :)) A háttérben az egyik fentebb említett rózsaszínű malacpersellyel.

Kép

Ezt a játékot nem mutattam a múltkor. Mágneses puzzle. Három éves kora körül lesz jó neki. A fehér mágneses részre
filccel rajzolni is lehet, a másik oldala fekete, arra krétával lehet rajzolni. Megmutattam Lilykének mire való a kréta,
hogy kell használni, de még nem izgatta. Annál inkább a kis szivacs, amivel le lehet törölni a firkát. :))

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. június 27. 14:39

Már megint kaja. :)) Most olyan vagyok, mint egy gyeses kismama, ennek megfelelőek a fotóim is. :))
Már többször tettem ki képeket a hamis sajtkrémes zöldségekről, ami az egyik nagy kedvencünk.
Az a jó a zöldségételekben, hogy ugyanaz az étel lehet feltét, és köret is. Ez az étel most feltét lett.
Kuktában főtt paradicsomos bazsalikomos bulgurral ettük, amiben gomba, és zöldbab is volt.
Lilykének a kettőt összekevertük, és villával belenyomogattunk.
A bulgur szószában van olaj, meg cukor, ezért az nem felel meg a TÉNÉ-nek, a másik étel igen.

Párolt brokkoli, karfiol, édeskrumpli. A turmix kehelyben krumpli, répa, hagyma, fokhagyma (mind
együtt párolódott az előbbiekkel), sörélesztőpehely, só, szójajoghurt, és kevés víz. Botmixerrel
aprítottam, habosítottam.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Készül a gombás babfasírt is. Míg csak magunk voltunk összekevertük a nyers hozzávalókat a konzervbabbal,
vagy lencsével, és így tettük be a sütőbe sülni a fasírtokat. Mióta Lilyke van, azóta minden hozzávalót összepárolunk,
és így kerül a sütőbe. Így is, úgy is nagyon szeretjük. Ez a fasírt jó wrapba, vegán burgerba, vagy bármilyen körethez,
főzelékhez, salátákhoz is.

Az összes nyers hozzávalót olaj nélkül belehalmozom egy serpenyőbe, és meggyújtom alatta a gázt. Nem sok kell a
reszelt répának és gombának, hogy készre párolódjanak. Répa, gomba, hagyma, fokhagyma, pici kömény, majoránna,
só, paradicsompüré látható a képen. Csalóka a látvány. A reszelt répa a legtöbb (három jó nagy répa), a gomba
csak 30 deka volt. Mikor összepárolódtak, még melegen belekevertem egy jó nagy marék, apróra vágott spanótot.
Sajnos nem volt otthon petrezselyem, ahelyett találtam ki. Ezután hozzáadtam két összenyomott natúr lében eltett
babot. Reszeltem bele füstölt tofut is, majd a fasírtokat 200 fokon légkeveréssel kb. 15-20 perc alatt készre sütöttem.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. június 27. 14:42

Édeskrumpli+teljes kiőrlésű tönkölylisztből készítettünk wrapot. Utoljára, mert sokkal könnyebb bánni a
krumpli+tk. tönkölyliszt kombóból készült wrappal. Ez is nagyon finom, de agyon kell lisztezni a ragadóssága
miatt. Szakadósabb is, ezért nyújtani is nehezebb. Ez nem zsebesedik.
Lilykének a saláta, paradicsom, uborka, retek mellé került paprika, lilahagyma és retek mikrozöld is rá. Tofu
helyett pedig a fenti gombás babfasírttal béleltük ki. A képek este készültek, nem tudtam árnyékmentesen
fotózni.

Itt is csak a bulgur nem TÉNÉ, a többi recept igen.

Kép

Kép

Nagyon szeretjük a bulgurt is, ezért kétszer is volt a héten. Egy rakottast is készítettünk vele. Párolt kelkáposzta
van legalul (bocsánat, egy vékony réteg szójajoghurttal kentem meg a jénai alját, szóval az a legalsó réteg),
arra jött a paradicsomos-sültpaprikás szósszal elkészített bulgur, amibe most zsenge lóbab került. Mivel a gombát
kifelejtettem a bulgurból, külön meg kellett sütnöm, fokhagymával szójaszósszal, ez lett a következő réteg.
A tetejére párolt zöldbab, és karfiol került. Hummuszos szójajoghurttal öntöttem nyakon és ment a sütőbe.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. június 27. 14:47

Ebben a kis előkertben (itt Angliában nem is számít annyira kicsinek), a fa virágtartó lábánál lévő kis fehér tábla
arra kéri a járókelőket, hogy álljanak meg egy mosolyra. Én meg is álltam, és mosolyogtam is egy nagyot. Bár nem
minden dísz az én ízlésemnek való, de díjazom a tulajdonos igyekezetét, és kedvességét, hogy nemcsak magát,
hanem minket, idegeneket is meg akart örvendeztetni.

Kép

Kép

Kép

A múltkor írtam Áginak, hogy itt már elvirított a hárs, hát ez nem teljesen igaz. Találtam olyat is, ami épp
most vírít.

Kép

Délelőtti séta közben lefotóztam azt a cuki pubot, ami futballmentes övezetként hirdette magát. Már hoztam
róla képet korábban, de nekem annyira tetszik a templommal együtt, hogy újra megörökítettem. A táblát is Lilyke
buksijával. A képek nem egy időben készültek, de a délelőtti hintázós rutinunk ugyanaz.

Kép

Kép

Utána mentünk a játszótérre. Ez van hozzánk a legközelebb, ide csak délelőtt szoktunk járni egy kis hintázásra
alvás előtt. Valószínűleg felnőttek az itt lakó gyerekek, mert legtöbbször csak mi vagyunk itt. Emiatt szoktunk
forgalmasabba menni. Lásson Lilyke gyerekeket ésfelnőtteket maga körül. Tanuljon alkalmazkodni, osztozni a
játékokon, várni türelemmel, hogy sorra kerüljön...

Ezt látjuk a templomból, mielőtt a játszótérre kanyarodunk.

Kép

Lekanyarodtunk. Pár fát is is körbekerítettek és kitámasztottak:

Kép

Megint csak mi vagyunk:

Kép

Vissza: “Társalgó”