Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 27. 8:52

Paggy írta:Sziasztok!csak egy pillanatra jöttem,hogy betegyek egy összefoglaló képet a kertünkről,azaz milyen 2021-ben a kertünk?2 kicsi előkert és egy kicsi kupis hátsó kert.
Közben látom,hogy Ágika itt járt.Kérünk képet a soküveg paradicsomról a kamrában!!!Kata!Mi történt Samuval :movingflower: ,hogy megint hőemelkedése van?Paggy %%- @};-
Kép

Szia Paggy, úgy megörültem ennek a csodás kollázsösszesítésnek! Fantasztikus! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 27. 13:19

Kata!Majdnem megint behúztál a csőbe azzal a mondattal,hogy az ÁTLÁTSZÓ.HU hülyeségeket beszél.Igaz megállapodtunk,hogy nem politizálunk többet és nem mondunk véleményt sem.......VAGY NEM??????.2-3 hozzászólással előbb jó sokat vitatkoztunk,ami nem is idevaló.HIBÁS VAGYOK NAGYON . ^:)^
Mérgemben elolvastam egy riportot a győri polgármesterrel,amit az átlátszo.hu készített vele. :-w Fogalmam sincs kinek van igaza ,alapvetően utálom a túl pökhendi embereket ,de a sunyikat is.Szóval spoilerbe teszem az olvasott cikket.NA EZ A POLITIKA!!!Ebben a cikkben mindkettőre van példa.És akkor ÉN, KATA , FELADOM,tőlem ezentúl bármit leírhatsz meggyőződésed szerint,ahogy elolvasom,hogy ilyesmiről lesz szó,kihagyom :-w Most nem sértésként,hanem kijelentésként írom ezt.A sajtónak meg érdeke a szenzáció,a konfliktus.Lehet bármelyik oldalnak igaza,vagy részigaza,de ha állandóan arról szól minden,hogy csak az "ÉN" álláspontom" az elfogadható,akkor csak egyhelyben forog a csónak,amiben 2 különböző irányban evezünk egyszerre.
. :) Üdv:Paggy
Spoiler: mutasd
https://orszagszerte.atlatszo.hu/barmikor-megmondhatom-a-velemenyem-a-focirol-interju-dezsi-csaba-andras-gyori-polgarmesterrel/

Rita!Ha úgy gondolod,törlöm ,amit írtam.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 27. 16:08

Sziasztok Lánykák!
Most úgy döntöttem irom, ami eszembe jut, mert van egy kis időm. Irtam már Nektek azt hiszem, hogy az üzletben többször volt rá példa - amikor bejött anno a fene nagy politizálás és kire szavazzunk után -, hogy már már veszélyes szóváltás keletkezett. Akkor nagyon diplomatikusan kellett fellépnem, nem adva igazat semelyik kedves vendégnek, megtanultam meghallgatni mindenki búját, baját iylen téren és vagy hümmögni, vagy semleges választ adni. Természetesen senki sem vette észre, hogy az ő szájize szerint folyik a beszélgetés. Ezt most csak azért irom, miért is nem folyok bele néha a beszélgetésbe, csak olvaslak benneteket.
Előzmény a gimi volt, amikor még régész akartam lenni…. Ezt megtudva a szeretett történelem tanárom, akinél az óra eleje mindig politikával telt – kikérdezte a napi politikát -, zsenit akart belőlem ilyen téren faragni. Na itt utáltam meg az egészet.
Itthon a férjem a nagy politikus. Volt, hogy ebédnél kitettem a perselyt, hogy egy ezrest tesz bele az, aki nem tartja a száját és Orbánozik, Gyurcsányozik, neadj isten Sorosozik, vagy genderezik.
Emiatt siklok át az egészen. Véleményem megvan, nem dugom a fejem a homokba, de a sok – lassan mondhatjuk- őrült, aki a saját malmára hajtja a vizet, már kezd az agyamra menni. A politika nagyon összetett dolog, nem is fárasztom magam vele, mivel nem mélyedek el benne kellőképpen minden oldalt figyelembevéve. Sajnos aki a tűz közelébe kerül, annak legtöbbje elfelejti honnan jött.
Sokáig hallgattuk itthon Sorost, aztán a genderezést, meg a nemváltást, a férfi férfit, nő nőt szeret. Mondjuk az utóbbit a drága férjem nem hozta fel. 
Mit szoktak néha mondani? A világ megérett a pusztulásra. Hát komolyan, lassan mindenki megbolondul? Vannak égetőbb problémák, amik fontosabbak lennének, hogy az emberiség nagyon sokáig élhessen ezen a bolygón. Komolyan mondom, nem is értem az UFÓkat miért nem emlitik mostanában .
Természeti katasztrófák, háborúk, aztán nevezzük szépen és finoman népvándorlásnak ami mostanában zajlik, betegségek. Nem elég gond van amit a nagyhatalmaknak összeülve meg kellene oldani? Nem. Mindenki sütögeti a saját kis pecsenyéjét, mutogatnak a másikra. Igaz, az ő életükben még minden élhetőség remélhetőleg marad úgy, ahogy van, aki a tejfölös bödön mellett volt és megszedte magát, azt mit érdekli az a sok ember, aki nélkülözik.
A nagy ellentmondás: Megyünk a világűrt meghóditani, felfedezni a Marsot – amiről imádom nézni a tudósitásokat-, és ott vannak az őserdők, talán felfedezetlen népcsoportokkal, kannibálokkal. Vagy még mindig felfedezetlen fajokkal az őserdőkben, amik lehet nem is sokáig maradnak fenn a nagy terjeszkedések miatt.
Mindjárt elműlik az ember minden baja, ha ezekbe belegondol.
Nagyon örülök, hogy a fiam már 30 éves és nem most jár iskolába, ahol azon kellene aggódnom felvegye-e az oltást, vagy ne, milyen ismereteket – téves, vagy nem- kap a mostani férfi és női megitélésről, vagy éppen nem tud gyerek lenni, mert ha bekerül a taposómalomba, hogy minél jobb eredményt érjen el különböző nagy nevű iskolákban, akkor lassan már nincs menekvés, hozza a többit is maga után a következővel.
Közben Ramos úgy horkol a szobában, hogy reng a fal.
A tüzijátékról: Nem szeretem, sőt mondhatom nagyon nem szeretem. Legfőbb oka a felesleges pénzkidobás. Nem az a bajom, hogy van. Legyen, volt régen is. De a nagyvárosokban, és nem minden nagyobb rendezvényen. Vagy milliomosék szülinapján, diplomaosztóján….
Most, hogy a nagy pandémia tart úgy gondolom ezt a pénzt, amit erre kidobtak, legalább a felét lehetett volna másra forditani. Érdekes módon voltak városok, ahol ezt megtették. Persze elfogadom – az én családomban is van- azt aki szereti. De mikor már az ablak is beleremeg nálunk, mint a mostanin, és az a kutya, aki eddig rá se retyetyézett, most meg jön be és bújik a szokott biztonságos helyre, akkor kinyilik a bicska a zsebembe. Itt most nem is emlitem azt a szennyező anyag mennyiséget, ami ilyenkor a légkörbe kerül. – ez is volt régen persze, úgyhogy hagyom a témát-
Az a sok állat amelyik ilyenkor kiszabadul és elveszik, na azok biztos megköszönik az égiháborút. Itt is perzse lehet beszélni a felelős és felelőtlen állattartásról, mint szilveszterkor.
Nálunk még a Halfesztivál ilyen, aztán a Szabadtéri játékok…. Még jó, hogy most a SZIN-en nincs tüzijáték. Lehet előre örülök neki…
Azt is meg lehet rendezni, boldog boldogtalan tolong egymás nyakába a fesztiválon, de bezzeg a Halfesztivált már nem rendezik meg a szigoritott intézkedések miatt. Na ez megint bicskanyitogató volt és el is eresztettem itthon egy szép magyar kifejezést. Lehet önös érdek miatt, mivel tavaly voltunk először a Konfúciusz Intézet standján, ahol a kinaiak főzték a saját halászlevüket. Hááát, isteni volt.
Melegek, nem melegek: A házban ahol laktunk volt mindkét páros. Férfi is és női is. Elvoltak, mi is. Tudtuk, tiszteletben tartottuk, csendben voltunk ezzel kapcsolatban, mindenki megtartotta a véleméynét, nem zavartuk egymás köreit. Tőlem mindenki azt csinál, amit akar, míg nem gusztustalankodik, mert azért csak nem ez az elfogadott.
Egyszer az egyik nagyon kedves férfi vendégem jött, hogy az ősz szakálát be akarja festetni feketére. Nem birtam lebeszélni róla, csak úgy, hogy azt modntam, úgy fogsz kinézni, mint aki a pasikat szereti. Jó, lehet az én hibám szeretem az őszülő pasikat. Na ennyiben is maradtunk. Aztán jött a munkatársa, aki nagyon régi vendégem és mesélem neki. Azt mondja: Ágica, ráhibáztál. Na ott tudtam meg,hogy a srác a pasikat szereti. Égtem, mint a rongy.
Egy nagyon sokoldalú, művelt, értelmes srácról van szó, aki szerintem tudomást szerzett arról, hogy számomra is kiderült és legközelebb már a barátjával jött. Hát magamban csak annyit modntam kár értük. 
Már nem vendégem, mert levágja otthon géppel, de az utcán megállunk beszélgetni, vagy néha a facebookon is ugyanezt tesszük. Lehet normálisan is megélni ezeket a dolgokat.
De a felvonulás! Na attól a hideg is kiráz. Szivárványos zászló? Minek kell a népet megosztani megint ezzel?
A fiamnak a gimiben is volt két srác és egy csaj is aki a másik nemet szerette. Az egyik amerikából jött haza úgy lett osztálytárs. Többször hivta Zoltán futni. Persze az én fiam mindent utoljára tud meg.  Kérdezte, hogy anya mit csináljak, ha elhiv. Mondtam neki, amig nem közelit hozzád, addig gond nincs, normál haver. Ha meg igen, elmondod neki, hogy te nem az ilyen kapcsolatokat szereted. Ennyi. Persze az apja ki volt akadva, de leállitottuk.
Kina terjeszkedése: Fog! És az országok, nemzetek szivni fognak, mint a torkos borz. Ezt most nagyon csúnyán irtam le, de mi erről sokat szoktunk beszélgetni. Nem ismerik a gondolkodásukat, kapcsolatteremtési módszereiket pl. üzleti, politikai téren. Csendben és szépen terjeszkedik.
Afganisztán: borzalom ami ott van. Most néztem meg a magyar katonák kimenekitése , a velük kapcsolatban lévő más nemzetiségűek, valamint az afgánok hazahozatala után készitett közvetitést. Persze voltak dolgok amiről sejtelmesen beszéltek, mert nem lehetett, de épp ésszel mi el sem tudjuk képzelni mi lehet ott, vagy mi fog ott lenni ezután.
A nők jogai azon a vidéken és keletebbre sosem voltak olyanok, mint nálunk. Bőven elég volt ifikoromban hallanom erről, vagyis olvasnom a „ Lányom nélkül soha” c. könyvet. De ha visszamegyünk a középkorba, azért itt sem lehetett gyöngyélete a nőknek. Aztán a mai nap is vannak még akik keverik házassággal a kúltúrákat és meglepődnek, meg ha szerencséjük van elválnak. Nekem is volt ismerősöm, akinek afrikai volt a férje. Ki is ment a gyerekekkel a férjével a kinti szülőkhöz. Örült, mikor viszsa tudott jönni.
Persze, itt is vannak kivételek.
……………………………………..
Itt értem végére, ezek csak úgy kavarogtak a fejemben, gyors leirtam, de a véleményeim persze nem mindig finomak, van mikor szaftosan kelek vitába itthon a párommal, ha nem akarja abbahagyni a hülyeségeket és mondja, mondja, mert neki meggyőződése, hogy mindenkinek tudnia kell mi megy a tv-ben.. 
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 27. 16:16

Szia Paggy, nincs semmi baj azzal amit írtál, én a Kisalföld mostani cikkében láttam át az egészet. Mindegy is, a lényeg, hogy attól hogy pl. Dézsi doki most polgármester is, nem mindenben ért egyet pl. a fidesz fenti tagjainak véleményével.
Mégis azt hiszem mint Orvos és mint most a mindennapi tennivalók egyre jobban beleásó valaki, nekem tetszett, mikor az eső miatti kialakult helyzet miatt pont ő volt az, aki személyesen megkereste azokat a pontokat és saját kezüleg kiszabadította, amik nem nem engedték elfolyni a vizet.! Bírom a temparementumát. Azt a mondatát meg különösen csíptem, hogy nem szereti a mekk elek munkákat. Ez nem politika hanem a valóság.
elárulok egy titkot...most már mivel nem időszerű. Zsolt az SzDSz megalakulásakor Györnek egy tartalék tagja volt a teamnak. Akkor volt egy nézeteltérése Dokival, amiből újságcikk lett anno, mikor az abortusz téma került terítékre!
bár ezen a vonalon nem értettek egyet, de Győriként mindkét fél elfogadta más területen azt, hogy a tőle lehető legjobbat akarja mind egyéniben mind társadalmilag a városnak és környezetének!
A másik, hogy Doki nem fennhéjázó és pökhendi, neki alapból ilyen a habitusa! A feleségét meg különösen tisztelem annak ellenére hogy személyesen nem ismerem.De a cselekedetei többet mondanak minden szónál.
https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi- ... -10003616/

itt van egy szívmelengető cikk, hogyan vonja be a polgink a fiatalokat.

https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi- ... -10263020/

ezt a díjat is nem a semmiért adták .
szóval sok szívmelengető dolog is van.... :D ;) :x :flower1:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 27. 16:21

Amig irtam kisült a kenyérkém is. 50 perc volt. :-)

Kép

A napokban beszélgettünk a fiammal az arabokról, meg hogy neki csak jó tapasztalatai vannak róluk.
Mondtam neki, azért ne felejtse el, hogy akit ő, vagyis mi ismerünk, tanult, diplomás, vagy annak készülő emberek. Erre modnta, hogy az egyik Jordániából jött srác, aki phd-zik az egyetemen és a fiammal voltak kutatómunkában együtt, neki az egyik haverja jött át migránsként a határon.
Nagyon kiváncsi leszek most erre a szir srácra, aki mesterszakon van és otthon egy bankban dolgozik. Nagyon illedelmes, jólneveltnek tűnik. A portugál erasmusosok voltak ilyen stilusúak.
Ma kaptam szilvát az egyik ismerőstől, gyors csináltam neki cérnametéltet, ki is tudtam száritani.
Ma folytattam tarhonyával, tegnap eperlevéllel. Ki voltam már fogyva tésztából.
Holnap munka, remélem szakad az eső, mikor indulnom kell itthonról.

Paggy, megint megfogadtam, hogy veszek ilyen tököt. Bár most is itt lapul a kamrában egy hosszúkás, meg kellene sütni.
Az a fess fiatalember a szomszéd, aki kapott a tökből?

Kata, voltatok valamerre?
Samu jól van?
Nem irigyellek a függönymosás miatt. Én mindig akkor szoktam, mikor csukom be az ablakokat télire. A szomszédnál még mindig nincs rendben a ház oldalán a föld, vagyis föld van, amin ha viharoznak a gyerkekek verődik és porzik ezerrel.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 27. 16:39

Drága Ági! Maximálisan egyetértek veled, és én is így éltem meg ill . élek meg sok mindent. amit írtál a halászlé fesztivál elmaradásáról hát attól én is kiakadtam! De ez van...csak belenyugodni lehet, mert a kondért hova borítanád ki..ezt értsd jelképesen :)) még jó hogy tudunk rajta nevetni, de ez van.! Az évi 2 tüzijáték bőven elég, néha sok is. Most talán csak a szabadság érzete miatt is volt nagy jelentősége. amúgy minden másban amit írtál vele kapcsolatban azzal is egyetértek.
Képzeld el mikor nálunk 21 kutya volt, a lakásban meg az éppen megszületett két alom egy tervueren és egy spániel.
A Bátyám vakvezető kutyája is egy alkalommal a petárdázás miatt veszett el, mert annyira hangos volt, hogy még a kutyának is sok volt, akinek elvileg meg sem lett volna szabad mozdulnia akkor. S Laci akkor már semmit sem látott.
alig tudott hazajönni. Ismerősök találták meg Adyváros tulsó felén.

Ági ,nálatok a polgármester fújta le a fesztivált? Azért ezen csodálkozom, mert pl. Debrecenben meg megtartották a virágkarnevált. /icipicit irigykedten is/ De sajnos Samuval semmi ilyen helyre nem tudok menni mert elhúz hogy menjünk haza. Többször, többféle módon próbáltam ezt megoldani, de sajnos semmi pozitív változás nincs ezen a területen.

Ez pl már csak azért is érdekes, mert a Dicséreteket szereti, de akár a japán dobelőadásokat is hagyja, hogy hallgassam. Gondolhatod hogy nem a leghallkabban, csak annyira hogy élvezhető legyen, de a környezetemben ne zavarjak ha lehet senkit!

Amúgy jót derültem a fodrászati szituáción is, De milyen jó hogy ilyen talpraesetten el tudod rendezni a dolgokat!
Nekem is vannak ismerőseim, akik "másként" élnek, s nem is szólok rájuk, csak akkor ha Samu velem van, hogy bocsi de ezt nem kellene nyilvánosan művelni!
Ők még viszonylag rendesek, nem pofáznak vissza, udvariasan köszönünk egymásnak , ha kell valamiben segítünk is, de ennyi. A többit nekik kell megoldani. Bárcsak ráébrednének még időben arra hogy nem jó úton járnak . A többi a z Úr dolga. Nem avatkozom bele. Ami rajtam állt megtettem. Ha a belvárosban futunk bele ilyenbe, elfordulunk más irányba, vagy beelőzzük őket. Ennyit tudok tenni! S azt hiszem ezen a téren így békességgel tudom lerendezni ezeket a dolgokat,
de azt ne várja el tőlem senki, hogy aláírjak pl. egy olyan petíciót, amely támogatná a gyermek örökbefogadását.

Afganisztánról meg egyenesen borzalmas amik vannak, s nem csak úgy általában, hanem ahogy házról házra járnak
s ha valamit találnak agyonlövik őket. Vicc, ahogy az EU most kapálódzik, na meg az Usa.
Kínának meg igen , van esze, sajnos van az a pénz, amiért bizonyos dolgokat bevállalnak. De nem lesz számukra sem fenékig tejfel. S nem lehet a tálibokban sem megbízni, semmilyen vonatkozásban. Csak látszat engedményeket tesznek majd , hogy menjen a pénz, de már most borítékolható hogy csak a sötét középkor létezik számukra.

Sajnos ezt a játszmát most per pillant elbukták. Biden meg elmehet a .................................-ba.
A kipontozott helyre szabad választás alapján mindenki azt gondol amit akar!

s hogy valami más is legyen a mai napra, hozok egy két képet, meg persze....

https://www.startlap.hu/vasarlas/tobb-t ... 70TqwpDXFs

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 27. 16:55

Kata, én sem irnám alá a gyerek örökbefogadását.
Érdekes különben, mert pl. ez a vendgéem, akiről beszéltem teljesen normális módon, hangon beszél, viselkedik a párjával. Aztán van aki nyifi-nyafi módon kelleti magát. Na azt már nem szeressem. De pl. Alföldi Róbert fejét nagyon birom és a megnyilvánulásait is. :-)
Volt pl. olyan szitum ifiként, frissen elválva a Tescoban, hogy két pasi csókolózott a pénztárnál előttem. Na páros lábbal billentettem volna őket a bejárati ajtón kivülre.

A Halfesztivált nem a polgármester mondta le, hanem a szervező, a mitutomén milyen dij tulajdonosa a Szegedi Fehértói Halászcsárda t ulajdonosa Frank Sándor. Mivel csak védettségi igazolvánnyal lehetne látogatni. Most komolyan.....????
Szerintem a japán dobhangnak van valamiféle kisugárzása, amit Samu megérez és ezért nem tiltakozik ellene.
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2021. augusztus 27. 16:59

Kedves Kata!
Tudod, nem mindig nézem meg ezt a fórumot, ezért csak most vettem észre, hogy a blogom nem létezőnek mutatkozott előtted.
Nem tudom, mi volt a probléma oka, nekem kívülről is minden bejött. A blogfőoldala link
A magyar feliratok listája Magyar feliratok
Üdv: Dorina
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 27. 17:29

Köszi Dorina megyek majd arrafelé is.! :x :D
Most töltöm fel a képeket...
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 27. 17:31

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
jön a mai....
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 27. 17:50

előkerül majd a kakukktojás is...
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
[img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/240816021_4567816653263240_2815279199889921646_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=UOIWr-OW2hMAX8XpQHB&_nc_ht=scontent-vie1-[img]1.xx&oh=ce2cde47cacac6d5041f77c57498882f&oe=614E68FE[/img]
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=614F1C17[/img]
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Itt a fényképes mese vége :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 27. 18:34

Ági majd receptet kérekszépen. Ebben a bográcsban sütötted ki? Már csak az illata nem jött át! :x :littlehearth:

Dorina írtam neked a blogodra, kétszer is meghallgattam és meg is osztottam a facen ...olyan gyönyörű ennek a srácnak a hangja! Azóta már elvégezte a főiskolát! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 27. 18:45

Kata, nagyon jók a képek!
Alulról a 2. olyan, mintha festmény lenne. Tetszik a szinkavalkád!
Samu pedig olyan , hogy is mondjam, nagyon jól sikerült kép. Elmélázó, tiszta tekintet! Tetszik! :-)
Mekkora zuhé volt ott is!

Kata, ez az a kovászos kenyér, aminek a kovász készitését már betettem. Nevelgetni kell 10 napig a kovászt, utána lehet sütni vele. Ez most az öntöttvas bográcsban készült. Félig van a kenyér benne, mikor kész, de szerencsére a sütőpapirral szépen kijön.

Beteszem a kamrám, bár az üvegek nem mind látszanak, de alulról számolva öt polc totál tele a napi használati cikkekkel, a felső kettő meg az üvegek. Néha szelektálnék, de nem visz rá a lélek :-)
Itt vannak még a lekvárjaim, meg a száritott gyógynövények, lecsó, méz, uborka is a paradicsom mellett. Nem a legjobb kép, de igy fért rá minden. Hogy aztán hova teszem a madárkák fekete napraforgóját,ha beindul a szezon, az még rejtély. A sok üres műanyag flakon a házi tejnek van gyűjtve, mert ugye azt modnták, hogy megszünik. Na ha üvegekben kell elhoznom a tejet, akkor le fog szakadni a kezem. Itthon forralás után már abban van, de amúgy nagyo n körülményes lenne szállitanom biciklivel.

Kép

Fény felé tartva egy szelet a kenyérből. Bár a fény nem egyenletesen világitja át, de látszik valamennyire a szerkezete. Mint irtam, ez krumplis, tejfölös, igy nem lesz nagy lyukacsos, de ruganyos az állaga és ropogós a héja.

Kép

Kata, kár, hogy nem lehet csomagba kovászt küldeni, mert küldenék és tudnál legalább egyszer sütni belőle, hogy kipróbáld.
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2021. augusztus 27. 20:07

Kedves Kata!
Láttam a blogomban a bejegyzésedet. Örülök, hogy tetszett az énekes és dala, akiről írtam.
Azonban úgy tűnik, némi félreértés is van, mert akiről a topik született, az 김진호 Kim Dzsin Ho, ő középiskolás korában vesztette el az édesapját, édesanyja él, és egy leánytestvére van. A poszt elérhető a itt

Akiről megemlékezel az üzenetedben, a 최성봉 Csve Szang Bong. Ő teljesen árva volt és megszökve az árvaházból maga nevelte fel önmagát az utcán élve.
Egy tehetségkutatón tűnt fel. Ezt az eseményt lehet elérni a Youtube-on,

Minden jót kívánok.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 28. 7:44

Dorina látod ilyen tévedést...azért csodálkoztam egy kicsit, hogy másként emlékeztem....mert a két srác két különböző történet, ... micsoda gyöngyszemek és sorsok vannak! Megyek vissza hallgatni..amit ide feltettél. Nagyon megörvendeztettél.
Annak ellenére hogy tévedtem, de milyen jó az ilyen kellemes tévedés, legalább duplán repetázom, mert mindegyik fiatalember egy csodálatos személyiség! Amit a hangjukkal el tudnak érni, valami csoda!
Gyönyörű hétvégét mindenkinek!!!!

Ági WOOOW Csodás a kamrád! Vettem a DM-ben biokovászt ami szárított állapotban van, most már bármikor tudok csinálni. Csak vártam, hogy egy kicsit hűvösebb legyen az idő. Csak egy tippet hadd adjak, emléksze a gyerekkorunk labdatartójára, amibe két 3 labda is belefért. Az jutott eszembe, ha olyanban gyűjtenéd a tejesflakonodat, akkor felszabadulna az a hely, ami az egymás melletti polcon tartózkodással elfoglal. ugyanez a madáreleséggel. én is teszek még fel kampókat a csempére! aztán majd még meglátom mit tudok kihozni a falfelületemből!
A helyszűkével nekem is tele a hócipőm! De az ember örüljön annak amilye van! Csak nem mindig látom át jól a dolgokat
aminek a következménye egy rakás halom. füszerek ruhák stb mindenhol! brrrr.
Azt hiszem ezen a téren még egy nagy harc vár rám! :x :D :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 28. 7:49

Ez egy másik kedvenc... :-bd :movingflower: :flower1:

és ez...valami csodálatos duók... \:D/

:movingflower: :movingflower: :movingflower:

s ha nem elég a libabőrözésből... :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:

:flower1: :littlehearth: :flower1: :movingflower:

:-bd :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 28. 14:48

Nem vagyunk picit álszentek?????mármint a homoszexualitással kapcsolatban :) [-x \:D/ SZERINTEM:::::::DE!!!!!!/Ez rám is vonatkozik,hogy meg ne sértődetek :x
Ki nézi a WORD of HONOR c.sorozatot?
Itt szeretnék kölcsönözni egy hozzászólást .
Egyezik a véleményem:

Merész, romantikus, gyönyörű.
Paggy %%- @};-
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 28. 19:05

Szia Paggy!

Először is ami lemaradt, hogy gratulálok a párodnak a munka befejezéséhez, a szeretettel történő elbocsátáshoz.

Másik téma: A Word of Honor és az Untamed is nagy kedvenc.
Épp a napokban gondolkodtam róla, miért más szemmel nézem ezeket a sorozatokat
. Mint már irtam nem zárkózom el és nem itélem el a saját nem iránti érdeklődést. Megitélni, hogy ki teszi hóbortból és ki meggyőződésből – lehet nem jó szó rá, de hirtelen nem találtam mást -, nem tisztem. Azt is irtam, hogy ha ez normál keretek között történik és nem magamutogatás a külvilág felé, legyen, ha nekik ez jó. Hogy hogy vonzódhat az ember a saját neméhez fogalmam sincs, nem tudom egyáltalán ezt kutatták-e valamikor. Nem jó példa, de pl. azt is elitélik aki egy házasságban félrelép, mégsem kövezik meg.
Van pl. egy pszichiáter vendégem akivel beszélgettünk arról mit élnek meg azok akik nemátalakitó műtétek kérnek. Hozzájuk vannak irányitva előtte, igy találkozott a témával már.
Nem hiszem, vagyis remélem nem érjük meg, hogy genetikai módositásokat hajtsanak végre az emberi szervezeten belül, vagy klónozzanak…. Pedig szerintem ez a jövő. Jól elkanyarodtam, de mivel kergül a világ teljesen, ez az utóbbi téma számomra majdnem egyenértékű az előzővel.
Lényeg, amit én másként érzek és élek meg ezeknél a sorozatoknál: A tiszta érzelmet látom, finoman utalva arra amit éreznek. Jó, vannak durvább filmek, sorozatok is biztos, de olyannal nem találkoztam. Az Untamednek pl. hatalmas rajongótábora volt. Kis festős csoportunkon belül is, mint később kiderült. Azon is gondolkoztam már, bár nem találtam kutakodásom során rá utalást, hogy vajon ezek a szinészek tényleg annyira jók, hogy igy el tudják játszani, vagy maguk is hasonló identitásuak és igy könnyebben megy a dolog.

Igy amiket most leirtam én nem tartom álszentségnek, ha megnézünk egy ilyen sorozatot. Persze, mint a férjem, na ő aztán biztos messze elkerülné, ha kiderülne miről is van szó benne. :-)
Aztán persze vannak tényleg olyanok akik nagy negativok és közben nem vetik meg az iylen sorozatokat sem.
Van ez a vallásban is. Szerény kis családunkban is. Szerencsére nem az enyémben. Nincs kihagyva egyetlen istentisztelet és templomba menet sem, közben meg az élet valahogy mást mutat róla.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 28. 21:06

Ági! :)
Persze én is az érzelmekre gondoltam. Mivel emberek vagyunk és szeretetre ,törődésre,vonzalomra vágyunk,hát ....
.
Üdv:Paggy %%- @};-
Ja és Ági!
Mindnyájunk személyiségében vannak jin és jang vonások.Különleges helyzetben előjöhet az éppen dominans nemünkkel ellentétes viszonyulás.Pld.sokéves börtön.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 30. 6:46

Szép jó reggelt mindenkinek!
ÚÚgy gondolom igazán megosztó volt ez a beszélgetés amit Paggyval foyltattunk. =))

Képzeljétek Lányok, hát ezt el kell mesélnem, aztán rohanok is tovább.
Tegnap megjött a szír albérlőnk, mentünk ki elé a vonathoz. Nagyon rendes, illedelmes srácnak tűnik.
Kérdezi,hogy este tiz után van-e melegviz és le lehet-e húzni akkor a wc-t, nem zavarja-e a szomszédokat...
Hát már itthon elgondolkodtam,hogy hol a bánatban lehetett ő előtte Szegeden albérletben?
Közben megnéztük a melegvizet, mert biztos akart lenni benne, hogy van :)) Azt hittem frászt kapok, mert régen nem volt használva, ahogy a másik srác is hazament és folyatni kellett, hgoy a kazánból a meleg a konyhába érjen. De volt! :))
Ennyi volt a szösszenet reggeli kávé mellé. :-)
Mindenkinek szép napot! Nagoyn lehűlt a levegő itt nálunk, de gondolom más sem panaszkodik a hőségre.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 30. 9:27

Szép reggelt mindenkinek! Itt is szabályos őszi idő van, bár most felhőtlen, és süt a nap, de most rögtön nem is mernék kimenni, mert most mostam hajat!
Ahogy írod Ági nem semmi helyen lakhatott a srác! Remélem az illedelmesség és a kedvesség részéről megmarad.
Na nekünk irány a konyha, kicsit korábban ébredtünk, s már előre kellett hozzam a tízórait!
Csak egy mondat erejéig még, az fentebb említett két sorozatot nem nézem, csak mindig elolvasom a hozzászólásokat.
Addig nézek mást. Viszont a Wunderson Mama és a Police, azt más fordítja , fantasztikusan jó sorozat, ma és holnap jönnek az új részek!
Befejezódött a Woice 4. évada is, az utóbbi két részt egyben fogom megnézni.
remélem a nyárutó azért nem csak a rossz hírekről fog szólni. Bár most nagyon örülök hogy nem amerikában élek..a Katrina hurrikán vajaskenyér volt a mostanihoz képest. Sajnálom őket! :(( x_x :-bd :D :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 30. 11:28

:) :flower1:
Fura csendélet./////Most tanulok lábat lóbálni.Új megállapodás a nyugdíjas évekre:ÉN FŐZÖK,A PÁROM MOSOGAT///////
Kép
:flower1: :littlehearth: :-h
Új életforma kell.*Fruzsi nagyon idős,de élni akar a nagyon nagy daganattal együtt.Menni kell nagyot sétálni.Lilla kiskamasz-már nyegle.Tegnap véletlenül közel nyomtam az orrához egy illatos virágcsokrot- rémülten hátraugrott,hogy beléptem az aurájába váratlanul.-Nyugi nagyi!!!-mondta úgy "kedvesen".
A párom "hazatért",így sokat leszünk együtt,ami nem rossz,de azért ....... :)) :littlehearth: :flower1:
A betegségem csak lassan javul.És így tovább.Lányok!Sok jó önsajnáló mondatom van,de nem fárasztalak vele TITEKET.
Keresek inkább valami jó zenét.Pillanat.mert egy tanítványom keres a gyerekeivel.Majd hozom a zenét.Paggy %%- @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 30. 11:53

:)) :)) :)) :)) Na igen, mondhatni, a jót is szokni kell! Nagyon szép további együtt töltött időt kívánok nektek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 30. 12:42

Kata!Köszönöm szépen. :) :flower1:
Elmentek a tanítványomék.Időnként betérnek "petsson-kertezni".3 különböző korú gyerkőce van.A 2 nagyobbikra sokat vigyáztam.De mi is az a pettson-kert.?Saját elnevezés a hátsó ,tökös-kupis kertecskénkre.De ki az a PETTSON????Hátha nem ismeritek.
smered az öreg Pettsont és kandúrját, Finduszt? A farmjukon, Svédországban mindennap történik valami vicces. Hogy milyen vidáman élnek együtt, te is megtudhatod, ha figyelmesen átböngészed a képeket. Ha elég kíváncsi vagy, talán azokat a különös, apró lényeke
Pettson és Findusz figurája több mint harminc éve látta meg a napvilágot, és a melegszívű páros azóta is sok kisgyerek elmaradhatatlan kedvence. A svéd Sven Nordqvist világszerte népszerű mesesorozata eddig tíz kötetben és számos egyéb kiadványban (lapozók, foglalkoztatók) jelent meg, a könyvek alapján rajzfilm és bábelőadás is készült. A történetek a messzi északon, egy svédországi tanyán játszódnak, az író gyerekkorában, valamikor az ötvenes években. Egy magányos, zsémbes öregember és szertelen macskája mindennapi csetlő-botló kalandjait mesélik el. De nem mindennapi módon. Az öreg Pettson ugyanis ért a farmon élő állatok nyelvén és azok is értenek pettsonul.
https://hu.pinterest.com/pin/3468476087 ... t=loginItt milliónyi Pettson könyvet láthattok.
Kiteszek 1-t.Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 30. 13:01

Végül,jöjjön egy kis zene!

:-h

Vissza: “Társalgó”