The Chaser / Az üldöző (online is nézhető)

mikaz

Re: The Chaser / Az üldöző (2012) (14/16)

HozzászólásSzerző: mikaz » 2016. november 4. 21:41

Kedves Rita! Ez nagyon finom rész volt! Jólesett, bár édes és savanyú is egyszerre.
Nagyon jól felépített epizód. Tetszettek a párhuzamok.
Kinek milyen emberei vannak?
Mi hangzott el a kampányban, s mi a titokban felvett videón?
Nagyon hatásos!

Két dolgot emelnék ki:
A média jellemzése, erős önkritika is lehetne az SBS csatorna részéről.
Először a médiára akarja rátenni a kezét.Szüksége lesz rá, hogy azt írják,
amit ő diktál.
- Közel állnak hozzád a tulajdonosaik.
- Nem közel állnak, hanem félnek tőlem.Elveszíthetik a legnagyobb reklámozójukat.
Tudják, hogy a profit érdekében hová álljanak.Ha lenne akitől jobban félnek,
annak a feneke előtt állnának sorban.

De a filmbeli média megcáfolja ezt az öntelt kritikát.

A másik, az ügyész szavai:
Amit ők csinálnak, az a szörnyek harca.
A felnőtt emberek tudják mi a jó, és mi a rossz.

Remélhetőleg a szavazó állampolgárok felnőtt emberekként rohantak az urnákhoz,s a következő két rész már szép lezárás lesz.
Jó lenne,ha minden szálat gondosan varrnának el.

Az észak-koreai zenekarról sejtettem,hogy nem sima ügy. Köszönöm a linket. Valóban a 60-as 70-es éveket idézi.
Annyiban kapcsolódik jelen sorozathoz, hogy itt is a hatalmon lévők kezében van a média. Valahol azt olvastam,hogy a jelenlegi diktátor jobban fél a déli hallyu beszivárgásának bomlasztó erejétől, mint a fegyverektől.

Rita, gratulálok a gyors tempóban hozott szép szöveghez! Kellemes hétvégét kívánok!
KépKép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. november 4. 23:02

Rita! Jó kis rész volt ez.
Kang és apósa mosolyogva mártogatják egymásba a kést. A vén róka saját tapasztalata alapján találja ki az ellenfél következő lépését.

"Először a médiára akarja rátenni a kezét.Az ügyészeket is maga mellé akarja állítani."

Kang mondja:
"Meg kell szabadulnom apósom embereitől, hogy a magaméit ültessem a helyükbe."

Hyera mondja:
"Könnyű befolyásolni a népet. Nem számít, hogy elhiszik-e. Elég, ha a sok állítás összezavarja őket."

A hatalomra éhezők egyedül mit sem tudnának megvalósítani céljaikból a mamelukjaik nélkül. :-q

Amit nagyon utálunk, az elnökjelölt hazugságai a kortes beszédből: [-x

"Én leszek a gyengék támogatója.
Olyan társadalmat építek, ahol csak az igazság számít.
Én, Kang Doongyoon fogom megtenni!
A koreai politikusok folyamatosan hazudnak a népnek.
Én, Kang Dongyoon, csak az igazat mondom!"

Félelmetes az áthallás....napjainkkal.

Kangék miközben örvendeznek a magas részvételi arányna, én abban reménykedem, hogy az eredmény mégis gyászos lesz.

Kép Kép

Kép Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. november 5. 6:42

Szia RIta!

Vittem a hiányzóimat! Köszönöm szépen!
Jujj, de kell sietnem a most nézettel, mert mindjárt kész vagy!
vercsike1

HozzászólásSzerző: vercsike1 » 2016. november 5. 7:34

Szia Rita ! ! !

Hálásan köszönöm ^:)^ a 14. rész feliratát.Szép és Kellemes hétvégét. B-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 5. 7:38

B.Marika írta:Szia Rita! Köszönöm a 14.-részt, már nagyon vártam! :x

Szia Marika! Nagyon szívesen! Ezután a 15. részt is nagyon várni fogod/fogjuk.
Megpróbálok igyekezni vele!

Haláli, hogy két volt ellenfél így kedvelje egymást:

Kép
csabamama2

HozzászólásSzerző: csabamama2 » 2016. november 5. 7:40

Rita Kedves!

Köszönöm szépen a 14. rész feliratát. Most ugyan a Mon Lovers....-t nézem, de ezután a The Chaser következik, már várom, de ugyanakkor nem akarom, hogy vége legyen a Mon-nak:-)) Üdv: szeretettel: Ildikó :) :-h
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 5. 7:47

jucaca írta:Kedves Rita!

Köszönöm a fordítást, egyenlőre csak gyűjtögetek! :) :movingflower:

Kedves Jucaca!
Nagyon szívesen a fordítást!
Már nem kell sokáig gyűjtögetned!
Két rész van hátra, azokat pedig, ha minden igaz, a jövő héten
meg is csinálom!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 5. 8:19

Kedves Zsu! Nekem is nagyon tetszettek a párhuzamok. Jó tudni, hogy Koreában is
hasonlóan gondolkodnak az emberségről, a becsületről, a tisztességről, mint nálunk.

Ami elborzaszt, hogy a gazdagok, a befolyásosok, a hatalmasok valósága is pont olyan
lehet Koreában - ha nem rosszabb - amilyet elénk tárnak, máskülönben honnan szednék
az ötletet? Miért járatnák le a saját országukat a készítők? Ha nem lenne igaz, csak
tiltakoznának a koreai nézők, hogy miért festenek hamis képet róluk, a társadalmukról?

Spoiler: mutasd
Amikor még koreai sorozatnéző voltam, már akkor is sokszor gondolkodtam rajta, hogy
nem szégyellik megmutatni a világnak, hogy mik folynak az iskolákban, a munkahelyeken,
a politikában, egyes családokban? Aztán rájöttem, hogy nekik az a természetes, ahogy
ők élnek, ezt látták maguk előtt, ezt követik, és a gyerekeiknek ezt adják át. Nem érzik
szégyellni valónak, mert miért is éreznék, nincs semmi rendkívüli benne, ez az életük.

Ez is elgondolkodtatott, és az is amit a SBS-ről és az önkritikáról írtál. Talán a sorozatokon
keresztül nyitogatják az emberek szemét a valóságra? Hogy milyenek a politikusaik, hogy
működik a média, hogy hogy tiporják el a nagyok a kicsiket, hogy a kicsik igazsága a nagyok
akaratától függ, hogy mindenki megvehető...?

Még nem kezdtem el, csak két kattintás erejéig belelestem a 15. részbe. Bizakodó vagyok,
pedig nem sok mindent láttam, de azt igen, hogy Kang nem úszik a boldogságban.

Nagyon szívesen a feliratot! Köszönöm a dicséretet! Jólesett!

Itt egy kicsit féltem, hogy Kang ismét meg tudja állítani a "jókat", de azok ügyesen begyűjtötték
a bizonyítékokat. Szerencsére a legnagyobb tv társaság bevállalta, hogy szembemegy Kanggal:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 5. 8:55

Szia Gabi! Értékes, gondolatébresztő mondatok vannak a soriban, jól összegyűjtöttétek Zsuval!
Jót nevettem ezen a mondatodon: "A vén róka saját tapasztalata alapján találja ki az ellenfél
következő lépését." Tényleg így volt, pontosan kitalálta mi jár a veje fejében. Igaz a mondás,
hogy mindenki magából indul ki. Itt is bebizonyosodott.

Annyira jól tetted, hogy meggifesítetted Hongsek és a Főnök párbeszédjét. Két 20-30 éve dolgozó
átlagember életét ismerhetjük meg pár mondatból, akik nem vágytak nagy dolgokra, csak hogy
boldog életet élhessenek a szeretteikkel. Szomorú, keserves, fájdalmas mondatok hagyják el a
szájukat. Mekkora kontraszt ez a hatalmasok életével összehasonlítva. Durva társadalom kritika.

Kangéknak az alacsony részvételi arány kedvezett, nem is akarták, hogy sokan menjenek el szavazni.
A szavazásról kijövő emberek véleménye (exit poll) azt mutatta, hogy a Kang pártiak mentek el
szavazni, az ő támogatottsága nem csökkent, sőt inkább nőtt. Hiera azért rohant be izgatottan
Kanghoz, amikor a videó és a bizonyítékok nyilvánosságra kerülése után meglódult a szavazókedv,
mert sejtették, hogy azok a szavazók lettek mozgósítva, akik eddig azért nem mentek el, mert
úgy érezték, hogy Kangtól már nem lehet elvenni a győzelmet, vagy nem érdekelte őket a szavazás
kimenetele, vagy soha nem szoktak elmenni szavazni. Kangék tudták, hogy ez rájuk nézve rosszat
is jelenthet, esetleg abban bízhattak, hogy ha veszít is a 70%-ból, a többi jelölt még így sem fogja
tudni megelőzni.

Ezeknek mindenre van egy emberük, hihetetlen!

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 5. 8:58

f.ági írta:Szia RIta!

Vittem a hiányzóimat! Köszönöm szépen!
Jujj, de kell sietnem a most nézettel, mert mindjárt kész vagy!

Szia Ági! Bizony! A jövő héten vége!

Nagyon szívesen a feliratokat!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 5. 9:00

vercsike1 írta:Szia Rita ! ! !

Hálásan köszönöm ^:)^ a 14. rész feliratát.Szép és Kellemes hétvégét. B-)

Szia Vercsike! Nagyon szívesen a feliratot!
Neked is kellemes hétvégét kívánok!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 5. 9:10

csabamama2 írta:Rita Kedves!

Köszönöm szépen a 14. rész feliratát. Most ugyan a Mon Lovers....-t nézem, de ezután a The Chaser következik, már várom, de ugyanakkor nem akarom, hogy vége legyen a Mon-nak:-)) Üdv: szeretettel: Ildikó :) :-h

Kedves Ildikó! Nagyon szívesen az újabb feliratot!

Hallottam, hogy nagyon jó sori a Moon Lovers, és félek is tőle, hogy utána rögtön a
The Chasert tervezed nézni. Hatalmas kontraszt lehet a két sorozat közt. Attól tartok,
hogy a Moon, amely egy finom kosztümös sori, el fogja nyomni az Üldözőt, amely
viszont kőkemény, realista sorozat. Lehet, hogy valami kéne átmenetnek a kettő közé.

De nem akarok okoskodni, úgyis te döntesz afelől, hogy mit van kedved nézni. Örülök,
hogy a The Chaser is közöttük van!

Kellemes hétvégét!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 5. 9:36

sziasztok! Rita ne aggódj teljesen más világ és a maga helyén mindkettő olyan kitünő, hogy törölhetelen!! Ma igencsak megríkatott nem egy helyzet és mondat a 14. részben. De mégis milyen megkönnyebbülés volt látni, hogy nyomozónk sikerrel járt ebben az ügyben, bár a történetnek még nincs vége....Fantasztikusak voltak a párbeszédek is. Hogy utáltam az igyekezetet, hogy az igazságot hamisságnak állthassa be Kang és Hiera..meg tudtam volna tépni... x_x
És igen...felnőtt a mi kis újságírólánykánk is a feladatához...tetszett minden pillanata és Choi ügyészünk kedves beszólása...elhallgattam volna még egy darabig... :D :littlehearth:
Fantasztikus volt ahogy nyomozónk hozta a párhuzamot Kang és közötte , hogy kik vannak ki mellett...és ez a a kis ötösfogat többet ér minden hatalmasságnál...és még itt is értük is harcol, nem csak a maga igazáért. ez a rész is biztosan többször nézős lesz... :flower1: :littlehearth: :flower1: :littlehearth:
A Moon utólsó részének felirata is megérkezett, úgyhogy azt is újranézem most már felirattal. azon is mennyit lehetett sírni...mégis csodaszép történet! De arra majd csak holnap délután kerül sor...
Most irány a konyha, apu jön, viszi az adagját, én meg kezdhetem a főzést előlről.....
mikaz

HozzászólásSzerző: mikaz » 2016. november 5. 14:54

Sziasztok! Csak jelzem,hogy szerintem se üti egymást a Moon Lovers és az Üldöző.
Kata, igazad van, annyira más világ, és mégis hasonló a hatalmon lévők gonoszsága. Egyébként az apósról már többször eszembe jutott a kosztümös filmek pártvezetőinek teljhatalma. Pl. beszéltünk a Dong Yi-ról. Ott is milyen keresztapásan uralta a déli párt vezetője az ország politikáját és gazdaságát.
Egyébként én mostanában nagyon kemény filmet néztem párhuzamosan az Üldözővel. Az Inspiring Generation-t fejeztem be a héten. Kőkemény gengsztertörténet a japán megszállás idejéből. Ezután felüdülés a Moon Lovers bája.
De igaz,hogy az Üldöző-t el kell tenni, mert többször nézős. Nem írja felül egyik sorozat sem, amivel párhuzamosan nézem.
Kata, a főnök és Baek párbeszéde valóban nagyon megható volt, s erős társadalomkritika is.
Rita, már én is sokat gondolkodtam,hogy miért mutatják a koreai valóságot ilyen kemény kritikával. Az az érzésem,hogy ilyen eszközzel is nevelni akarják az embereket. Nagyon rövid az az idő, ami a legfejlettebb országok szintjére repítette a gazdaságukat, viszont ez kevés ahhoz,hogy átalakuljon a közfelfogás. Nem olyan régen volt, amikor még iszonyú szegény feudális királyság volt, kasztrendszer és konfuciánus elvek szabályozták a társadalmi csoportok közötti érintkezést. Idő kell,hogy megtanítsák a demokrácia szabályait. A fiatalok már ebben nőnek fel, de az idősebb korosztály még őrzi a múlt megszokott szabályait.
Ezért is aranyos a Moon Lovers. A XXI. századból érkező fiatal lány szabad szelleme üde szellő a X. századi királyi udvarban. S számos humor forrása is egyben.

Mindenkinek jó filmezést, kellemes hétvégét! Zsu
KépKép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 5. 14:55

Szia Kata! Az volt számomra is a fordulópont, amikor Kang hiába akarta öt tanácsadóval is
bizonyítani, hogy ők ebéd helyett az ország jobbá tételéről tanácskoztak, Jiwon saját maga
tárta a nyilvánosság elé a számla tulajdonosának a nevét, ahonnan a pénzt utalták, és a utalás
idejét. Jól elaltatták Kang éberségét, pedig az még csodálkozott is rajta, hogy pénzt kér tőle
a nyomozó. Érezte, hogy valami sántít, de erre nem számított. Mindjárt kezdem a 15. részt
fordítani. Már alig várom, hogy láthassam, mi lett a választás eredménye.

Már tudom, hogy befejezted a főzést, mert a képeket elküldted. Máris kiteszem őket!

Kangnak már fő a feje, de főjön is! Lassan kezdheti enni, amit főzött (remélem)!

Kép
Erzsike54

HozzászólásSzerző: Erzsike54 » 2016. november 5. 15:04

Köszönöm az újabb részek felíratát !!!
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2016. november 5. 15:27

Drága Ritám!!
Sajna kifogtam egy jó kis hátfájós lázas száraz tüdőgyuszit,e miatt csak most fogom megtekinteni az Üldöző aktuális részeit,de utána ígérem jövök kidühöngeni magamat!!!!!!!! :-bd :-bd :-bd
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2016. november 5. 16:23

Mivel hajlamos vagyok az "apróságok" meglátására,már most fennakadnék pár magvas észrevételen:
- A "drága" leánygyermek,jócskán kimeríti a fehérmájúság fogalmát,ráadásul hogy ez a dolog a "felsőbb körök" hölgyei körében mégis el lett "hallgattatva" az apuka nem kis hatalmát érezteti,mivel más sorozatokban efféle dolgokért az úgynevezett úri hölgyek,már az öngyilkosságba hajszolták volna drága "barátnéjukat" az ártatlan pletykáikkal nagy unalmukban )))
-Szegény nyomozó !!! Most még éppen csak hogy benne a lélek,de olyan ágyneműben,és kórházi ágyon,amit kevés halandó ember engedhet meg magának a világon!!!! Ez is megér egy "gomb felvarrást" !!!
-A gombócos trükkért remélem Hollywood nem orrol meg,ez csak azt bizonyítja hogy ami a Beverli Hils-i zsaruban banánnal bejött,az itt gombóccal ... alkalmazkodni kell a helyi adottságokhoz ))))
-Após pajtás a vagyon szerzési módszere miatt nem hiszem hogy valaha is Béke Nobel díjat kapna!! Kedvesen előadja hogy miként rakta ki az embereket az utcára anno,és még elvárja hogy emiatt istenként tekintsenek rá(((
.... nézem tovább...Kép
chain

HozzászólásSzerző: chain » 2016. november 5. 17:57

Üdvözletem.
Köszönöm szépen a 12-14. részek feliratait.
B.Marika

HozzászólásSzerző: B.Marika » 2016. november 5. 19:27

Szia Rita! Nagyon jó rész volt!!! :-bd Kang jól besétált Bek nyomozó csapdájába. Szem rebbenés nélkül, bevallotta bűneit. Nagyon díjaztam! Jól gondoltam, hogy Jiwon a családja ellen fordul. Hirtelen mindenkinek szavazhatnékja lett, ez tetszett.
Köszönöm a fordítást! :movingflower: :movingflower: :movingflower:
Kellemes hétvégét kívánok!

A Moon Loverst és az Üldözőt én is együtt néztem, nem okozott gondot. :x
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 5. 20:23

Kata, Zsu, Marika! Megnyugtattatok! Úgy gondoltam, ha valaki egy egy szép, megható,
romantikus sorozatot néz, és csúcsra van járatva a boldogsághormon adagolója, az
sírva menekül egy ilyen "nehéz" sorozattól, aminek a nézése közben állandóan az jár
a fejében, hogy be kéne iratkozni egy kick-box tanfolyamra. Akkor nem aggódom tovább!

Különben ez a műfaj is hatalmába tud keríteni, de nagyon. Olyan szívesen fordítanék
még egy ilyet, de csakis hasonló színvonalban. Olyat meg nem találtam.

Zsu, köszi a válaszodért! Mostanában többször érzem úgy, hogy olyanról írtok, amit én
is tudok, csak nem tudom olyan jól megfogalmazni, vagy azért, mert hiányosak még
az ismereteim, vagy mert nem gondoltam még át, nem állt össze olyan jól a gondolat
a fejemben, mint a hsz. írójának, jelen esetben Neked. Ez nagyon-nagyon jó dolog!
Örülök neki! Szeretem, ha tanulhatunk egymástól.

"Nagyon rövid az az idő, ami a legfejlettebb országok szintjére repítette a gazdaságukat,
viszont ez kevés ahhoz,hogy átalakuljon a közfelfogás."

Igen, én is ilyen okokra gondoltam, de nem sok ismeretem van, köszi, hogy leírtad!

Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 5. 20:24

Erzsike54 írta:Köszönöm az újabb részek felíratát !!!

Nagyon szívesen az újabb részeket!

:littlehearth: :flower1: @};- :) :D :) @};- :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 5. 20:47

Szilvia333 írta:Mivel hajlamos vagyok az "apróságok" meglátására,már most fennakadnék pár magvas észrevételen:
- A "drága" leánygyermek,jócskán kimeríti a fehérmájúság fogalmát,ráadásul hogy ez a dolog a "felsőbb körök" hölgyei körében mégis el lett "hallgattatva" az apuka nem kis hatalmát érezteti,mivel más sorozatokban efféle dolgokért az úgynevezett úri hölgyek,már az öngyilkosságba hajszolták volna drága "barátnéjukat" az ártatlan pletykáikkal nagy unalmukban )))
-Szegény nyomozó !!! Most még éppen csak hogy benne a lélek,de olyan ágyneműben,és kórházi ágyon,amit kevés halandó ember engedhet meg magának a világon!!!! Ez is megér egy "gomb felvarrást" !!!
-A gombócos trükkért remélem Hollywood nem orrol meg,ez csak azt bizonyítja hogy ami a Beverli Hils-i zsaruban banánnal bejött,az itt gombóccal ... alkalmazkodni kell a helyi adottságokhoz ))))
-Após pajtás a vagyon szerzési módszere miatt nem hiszem hogy valaha is Béke Nobel díjat kapna!! Kedvesen előadja hogy miként rakta ki az embereket az utcára anno,és még elvárja hogy emiatt istenként tekintsenek rá(((
.... nézem tovább..

Szia Szilvia! Ez nem lehet igaz! Honnan jött az a gyuszi? Küldd vissza oda, ahol eddig volt!
Nagyon gyors jobbulást kívánok!

A drága lánygyermeket nem kell félteni, mert az apukája egyszer azt mondta, hogy a lánya
mocskát bármikor eltakarítja. Ez a mondat a 15. részben is elhangzik. Jó nagy takarítás kell
utána az tény, de ki merne szembeszállni azzal az emberrel, akinek mindenki, még az elnök
is előre köszön.

Igen, a gombóc ázsiai specialitás, csak nem fognak banánt használni, és a reklám is jól jön.

Az apósnak lehet, hogy borotválkoznia sem kell. Azon a vastag bőrön képtelenség, hogy át
tudja verekedni magát a szőr.

Jó szórakozást a továbbiakhoz!

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 5. 20:49

chain írta:Üdvözletem.
Köszönöm szépen a 12-14. részek feliratait.

Szia! Nagyon szívesen a három részt!
:flower1: @};- %%- :littlehearth: :) :D :( :littlehearth: %%- @};- :flower1:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 5. 21:02

B.Marika írta:Szia Rita! Nagyon jó rész volt!!! :-bd Kang jól besétált Bek nyomozó csapdájába. Szem rebbenés nélkül, bevallotta bűneit. Nagyon díjaztam! Jól gondoltam, hogy Jiwon a családja ellen fordul. Hirtelen mindenkinek szavazhatnékja lett, ez tetszett.
Köszönöm a fordítást! :movingflower: :movingflower: :movingflower:
Kellemes hétvégét kívánok!

A Moon Loverst és az Üldözőt én is együtt néztem, nem okozott gondot. :x

Szia Marika! Már elkezdtem a 15. rész fordítását, ezért már tudom, hogy Kangra,
vagy Kang ellen tette-e le a voksát az a rengeteg ember.

A kis csapatnak szerencséje van, hogy a tévétársaság leadta a hírt, különben ismét
nem tudtak volna kitörni, hiába van bizonyítékuk. Mondjuk ehhez kellett Kang sógora
is, aki eleve tönkre akarja tenni Kangot.

Nagyon szívesen a fordítást! Nektek is kellemes hétvégét kívánok!

Kép
Kép

Vissza: “Korea”