Princess Hours (online is nézhető)

Rita
Adminisztrátor

Re: Princess Hours (2017) (19/20)

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 1. 17:59

zsuzsianyu2 írta:Kedves Rita ! Köszönöm a 18. és 19. rész feliratát ! a 18 részen jól felmérgeltem magam a 19. részen meg jól kisirtam magam ! Csak egyetlen megoldás van ha Nakhun minden gazságot elmond a boszorkány anyáról ..én úgy gondolom ! Kaning meg egy hiszékeny liba ! :)

Kedves Zsuzsi! Jól megnevettettél! Te tömören összefoglaltad azt, amiről én litániákat írok.
De tényleg ez a lényege a két résznek, és Kaning valóban naiv liba volt a 18. részben.

Bár Nakhun már teljesen tisztában van az anyja szerepével a botrányokban, mégsem hiszem,
hogy elárulná. Inkább kiharcolja nála, hogy menjenek vissza Angliába. Így fogja eltávolítani
az anyját a királyi családtól.

Nagyon szívesen a feliratot!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 1. 18:01

Vaskica06 írta:Kedves Rita!
Most értem haza.Gondoltam bekukkantok.Nagyon megörültem a 19. résznek.Nagyon szépen köszönöm.Holnap nem dolgozom,így most gyorsan megnézem még frissiben.
Kellemes hétvégét mindenkinek.

Kedves Ica! Boldog vagyok, hogy jutalmad lehetett a 19. rész!

Jó szórakozást hozzá, és kellemes pihenőnapot!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 1. 18:09

Kata58 írta:Mivel több horrort láttam fiatalon, megesküdtem hogy többet soha...ez az egy ami minden körülmények között kihagyok az életemből..van helyette nem is egy, ami már majdnem a határt súrolja..

Kata! Horror vígjátékot szeretnék választani. Én sem bírom semmilyen
szinten a félelmet, a borzongást, de ha már kóstolgatok, akkor ezt a
műfajt sem szeretném kihagyni.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 1. 18:15

csip írta:Kedves Rita!

Nagyon szépen köszönöm a szépe képeket.Most kerültem olyan gép elé amelyen megtudtam csinálni.(Telóról még nem sikerül).( A választásomban közrejátszott a Princess Agents című kínai sorozat, igaz nem tudom kinai-e az avatart kép :) de az most nagyon megfogott). Kérlek, írj ha már valaki kiválasztotta. Nagyon szépen köszönöm a 19.rész feliratát.

Kedves Csip! Amikor láttam, hogy sokáig megint kérdőjel van az avatar helyén nálad,
attól féltem, hogy rosszul esett, hogy szóltam. Engesztelésképp készítettem az újakat,
és direkt keresgéltem fehér ruhás alakokat is, mert láttam, hogy az előző is olyan volt.

Nem választotta senki, a tiéd! Igen, kínai az avatar. Azok voltak kapósak.

Nagyon szívesen a feliratot!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 1. 18:19

dolores953 írta:Szia Rita

Nagyon köszönöm a 15-19. részek feliratát. :)
Elolvasva a sok hozzászólást, én már nem ismétlem meg,
mert hasonló az én véleményem is az egész királyi családról.
Kaningtól pedig majdnem megütött a guta. :-o
Már várom a befejező részt, remélem valami frenetikussal fejezik be.
:movingflower: :littlehearth: :movingflower: :littlehearth:

Szia Dolores! Szegény Kaningra rájárt a rúd, te tényleg annyira értetlen volt.
Én főleg azért várom az utolsó részt, hogy megszabaduljak Ingf.-tól. Azt nem
mondom, hogy soha többé nem akarom látni, mert hátha rá leszünk még utalva
thai sorozat kapcsán, de a szívem mélyén ezt kívánom!

Kellemes hétvégét! Nagyon szívesen!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 1. 19:18

Rita, Tettem be reggel egy yutubos videót, én sem vártam hogy ezt hozzák elő de annyira megörültem nem nézted még meg? :) \:D/ :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 1. 19:22

Kata58 írta:Rita, Tettem be reggel egy yutubos videót, én sem vártam hogy ezt hozzák elő de annyira megörültem nem nézted még meg? :) \:D/ :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

De láttam már a youtube-on. Engem is megtévesztett. Minden nap fel szoktam menni.
Szeretem megnézni az előzeteseket.

Köszi, hogy betetted!

Kép
VidékiÉva

Re: Princess Hours (2017) (18/20)

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. július 1. 19:58

Rita írta:
VidékiÉva írta:Köszi. Innem szedtem a 17. résztől részeket. Csak ez hardsubos. De majd lecserélem, ha műxik a megám. Illetve ott is a megával szedem, ott működik. Akkor ezen az oldalon és Bettién miért csak pörög? Kicsit elbambultam és megszokásból a megára kattintottam és elindult. Simán lejött. Mondja a férjem, hogy több pörgést várjak ki, de az sem jó. Amíg tegnap olvasgattam itt addig is csak pörgött a másik lapon. Talán másik verzió lehet?

Éva! Minden résznél csak a felső sorban lévő 360p-sek hardsubosak, a többi nem. Én is innen szedem
azokat a videókat, amit a megára feltöltök. Ehhez időzítik az indonézek a feliratukat. Ez az oldal is
indonéz.

Megjavítottam a linket a spoiler alatt is, és ide is kiteszem még egyszer:

Nem tudom, miért nem megy neked a letöltés. Nekem a megával nagyon ritkán van problémám, az
is megoldódik pár óra alatt.

Szia Rita!
Köszönöm. Azt hittem, hogy az egész feliratos. Ezért átmenetileg, amíg a tiedet nem tudom leszedni a legkisebbet szedtem le. Én sem tudom, hogy mi van a megával ezen az oldalon. Onnan simán azzal szedem le. Itt meg már több mint 1 hete csak forog. Pedig én is szeretem, mert nagyon gyors és egyszerű is a használata. Még nekem is megy.
holden24

HozzászólásSzerző: holden24 » 2017. július 1. 21:01

Kedves Rita, köszönöm az újabb részeket! :-)
dolores953

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2017. július 1. 21:07

VidékiÉva írta: Ezért átmenetileg, amíg a tiedet nem tudom leszedni a legkisebbet szedtem le. Én sem tudom, hogy mi van a megával ezen az oldalon. Onnan simán azzal szedem le. Itt meg már több mint 1 hete csak forog. Pedig én is szeretem, mert nagyon gyors és egyszerű is a használata. Még nekem is megy.

Szia Éva, a probléma a böngésződdel van. Nekem Firefoxom van és az sem szereti a Mega-t.
Átváltottam Vivaldira és minden probléma nélkül le tudtam tölteni a filmeket.
Próbálj Te is böngészőt váltani. A Chrome is jó szokott lenni. :)
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."

Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 1. 21:12

Én csak Firefoxot használok, és semmi problémám nem szokott lenni.

Kép
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. július 1. 21:20

Rita írta:
VidékiÉva írta: Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy miért vállalták magukra a fiúk a balhét és tartották titokban a szülők afférját? Ezt még mindig nem értem.(((

Éva! Sosem fogom elfelejteni, hogy amikor először láttam a palota ékkövét a tévében,
azon csodálkoztam a legjobban, hogy az ártatlanok is, magukra vállalják a mások bűnét,
és büntetést kérnek maguknak. Az is bocsánatért esdekelt, aki semmit sem követett el.
Néha egymásra licitáltak, hogy ki a nagyobb bűnös. Szóval Ázsiában ennek nagy "divatja"
volt régen, és még ma sem múlt el teljesen a hatása, ezt jól lehet látni a modern sorikban.

Én is a Palota ékkövével kezdtem. Miatta vagyok itt. Talán a 2. részt kezdtük nézni a férjemmel. Annyira más volt mint amit megszoktunk és olyan gyönyörűek voltak a helyszínek. Teljesen megbabonázott. Amelyik részt nem tudta nézni a férjem a 3 műszak miatt, azt el kellett mondanom. Azután a vége felé pár hét szünet állt be a vetítésbe és a férjem elkezdte keresni honnan tudná letölteni. Onnan már egyenes út vezetett a többi koreai sorozathoz. Először csak kosztümöst kerestünk, de véletlenül belefutottam az ISIS reklámjába, hogy részben itt forgatták. Azt is meg kellett nézni. Akkor már a modernek is jöhettek. De az utolsó 30mp annyira megrázott, hogy a 2. évadnak azóta sem tudtam belekezdeni. Nem akarok spoilerkedni, aki nem látta még.
Én 1x kezdtem el horrort nézni, de azt is abbahagytam. Akkor azt mondtam, hogy még ha fizetnének sem vagyok hajlandó ilyet nézni. Azért nézem, hogy szórakozzak, nem azért, hogy rettegjek és undorodjak. Tehát következetesen ki fogom hagyni a horrort, hiába is fogod fordítani. Senki nem tud rábeszélni. A gond ott kezdődik amikor összekeverik a műfajokat. Írják, hogy sci-fi, és belefut az ember a kifejezett horrorba. Na azért kifejezetten mérges vagyok. Ez átvágás. Viszont én a melodrámákat sem szeretem. Engem nagyon megráznak lelkileg, inkább kihagyom őket. CSak akkor tetszek kivételt, ha valamelyik főszereplőt nagyon kedvelem és miatta, az alakítása miatt megnézem.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. július 1. 21:36

dolores953 írta:
VidékiÉva írta: Ezért átmenetileg, amíg a tiedet nem tudom leszedni a legkisebbet szedtem le. Én sem tudom, hogy mi van a megával ezen az oldalon. Onnan simán azzal szedem le. Itt meg már több mint 1 hete csak forog. Pedig én is szeretem, mert nagyon gyors és egyszerű is a használata. Még nekem is megy.

Szia Éva, a probléma a böngésződdel van. Nekem Firefoxom van és az sem szereti a Mega-t.
Átváltottam Vivaldira és minden probléma nélkül le tudtam tölteni a filmeket.
Próbálj Te is böngészőt váltani. A Chrome is jó szokott lenni. :)

Szia Dolores!
Köszi. A férjem telepíti a programokat. Most az edge van fent ez a win10 beépített böngészője. Régen Internet Explorert használtunk. Utána bejött a crome és a gyerek azt hallotta az iskolában, hogy az kémkedik a felhasználó után. Na innentől a férjem nem is akar hallani róla. Viszont azóta már ugye mindenhol el kell fogadni a kukikat, tehát nincs már jelentősége. Úgyhogy azóta puhítom, de nem akar sikerülni. Régen az egyik gépen az IE mellé fel volt téve a firefox és rendszeresen problémát okozott, ezért az uram az IE-t hagyta meg. Vivaldiról még nem is hallottam.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. július 1. 21:56

Köszi Rita. TEgnap én is megnéztem a 19. részt. Nekem nem volt annyira pozitív. Inkább csak elszomorodtam, hogy ilyen kevés idejük volt együtt. Viszont én pontosan emlékszem a Goongra, mert én is nagyon szeretem összehasonlítgatni, keresni a különbségeket. Akik nem látták azoknak nem szeretném elárulni a végét, gondolom nem térnek el sokban. Már a She was prettyt is újranéztem, hogy amikor a Prettyt kezdem frissek legyenek az emlékeim. Köszönöm annak is a fordítását is.

Jó éjszakát mindenkinek.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. július 1. 22:33

Szia Rita!

Jujj, itt is mindjárt kész vagy és én még a fasorban sem vagyok. Nagyon kiváncsi leszek majd rá! Viszem a nekem új részeket és köszönöm!
Hú, és mit látnak szemeim! :-) Pedig azt hiszem jól emlékszem azt mondtad nem a Te világod! Na megyek oda is. :-)
cicus

HozzászólásSzerző: cicus » 2017. július 1. 23:12

Drága Rita!

Csak sikerült ideérnem :) Köszönöm szépen a 19.részt és végre tényleg történt
valami jó is ezekkel a gyerekekkel ;;) Kíváncsi vagyok itt hogy oldják meg az
trón öröklés problémáját,de az biztos fellélegezhetünk és a rossz elnyeri méltó
büntetését :)
Jó éjszakát szép álmokat Mindenkinek O:-)

Kép
cicus

Re: Princess Hours (2017) (17/20)

HozzászólásSzerző: cicus » 2017. július 2. 11:15

Rita írta:Cicus! Amikor elkezdtem nézni a koreai sorozatokat (évekig csak koreait
néztem, és fordítottam),semmi mást nem voltam hajlandó megnézni, csak a romantikus vígjátékokat.
Hallani sem akartam olyanról, ami nem happy enddel végződik. Míg nem Song Hye Kyo miatt elkezdtem
fordítani életem első melodrámáját, a That Winter...-t, ami után már csakis melodrámákat akartam
fordítani. Egyszerűen olyan húrokat pendítettek meg a lelkemben, amit a romkomok nem értek el.
Koreától sem voltam hajlandó elszakadni, amíg egy véletlen(?) folytán meg nem tapasztaltam, hogy más
ázsiai sorozatok,filmek újra képesek olyan érzelmeket előhozni belőlem, amiket már rég nem éreztem a
koreaiak nézése közben. A fordításaimból látszik, hogy ez a kínaiakra igaz leginkább. Ezek a tapasztalások
mind egy irányba löktek. Arra ösztönöztek, hogy minél több műfajba kóstoljak bele, és minél több ázsiai ország
film és sorozat terméséből válogassak. Nálam ez nagyon-nagyon bejött! Nem untam bele a fordításba.
Minden egyes kísérlet, próbálkozás energiával tölt fel, izgatottan keresgélek, nagy kedvvel állok neki
a fordításnak és alig várom, hogy bemutathassam nektek a legújabb lurkómat. Kinyílt a világ előttem,
és én szabadon és boldogan bolyongok benne.

Rita,egyetértek azzal amit írsz,ez is azt mutatja,hogy az élet folyamatos változás és aki nyitott az látja
ezt,érzi a késztetést,hogy lépjen és változtasson,és jönnek a lehetőségek a tapasztalásra és a felismerésekre,
ami aztán újra változtatásra ösztökél és egyre tudatosabbá válunk.Megváltoztatja a nézőpontunkat és
nem ragadunk bele egy mintába,ahonnan egyre nehezebb kilépni.Még ezeken a filmsorozatokon keresztül
is rengeteg információt kapunk,amire pont akkor szükségünk van ahhoz,hogy valamit megértsünk.
Én is láttam a Tv-ben azt a híres koreai sorozatot,ami nagyon tetszett minden tekintetben,de 10 év is eltelt
amikor 2012 körül kikapcsoltam a TV-t,azóta nem is kapcsoltam be :) Persze azért az interneten néztem
néhány filmet,és egy ilyen filmkeresés közben elém jött egy koreai sorozat,egy időutazás volt a multban
Lee Min Hoval a főszerepben és elvarázsolt a nyelv,ahogy beszéltek,valahogy ismerős volt.Az,hogy feliratos
volt,már eleve kizárta,hogy megnézzem,mert a nagy mozikban is zavart,mert ha olvastam a látvány nem
jött úgy át,ezért bele sem akartam kezdeni,de az a vágy ott volt bennem ami taszigált és már nagyon
tisztában voltam azzal,hogy hallgatni kell rá,mert soha nem csalódtam,ha így döntöttem.Addig India volt
ami így hatott rám és mára már Kína is.Addig ugye Kína a rossz volt,a sárga veszedelem,meg háború...szóval
egy csomó butaság amit programozott felém a média,iskolában tanult történelem stb. Mostanra viszont
teljesen másképpen látom ezeket a tapasztalatom és felismeréseim alapján.Mert az információ itt
van,de a hazugság is és mindenkinek magának kell megérezni mi igaz és mi hamis.
Tudom,hogy a gyökereink Ázsiába nyúlnak vissza megértettem mi ez a nagy vonzódás Indiához és a
Himalájához és annak mi köze van a Kárpát medencéhez.Szóval nem véletlenül találkoztunk ezekkel
az országokkal,népekkel is a világhálón keresztül és egymással sem.Messzebre visz ez mint csupán
egy film (mégha bugyuta is némelyik) megnézése,csak van aki már tudatos rá van aki még nem,de akkor is alakít.
Eszembe jutott,hogy rendezi az élet a dolgokat,amikor egy kis barátnőmnek meséltem,hogy koreai sorikat nézek
és hogy elvarázsol teljesen,pár napra rá hívott,hogy képzeld koreai vendégeink vannak (kiadnak egy lakást Pesten)
és nagyon kedvesek,sokat beszélgetünk velük stb. Eszembe jutott még az is,hogy a zalaszántói sztupát is egy koreai
szerzetes "varázsolta" ide ő találta meg a helyet és nem véletlenül természetesen és csak itt van beépítve Buddha
ereklye! Szóval ők tudják a kapcsolatot a Himalája és a Kárpátmedence között ;)

Szóval hallgass csak a szívedre és tedd amit eddig is,mert az élet csodálatos!
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 2. 19:43

holden24 írta:Kedves Rita, köszönöm az újabb részeket! :-)

Kedves Holden! Nagyon szívesen!
@};- %%- :littlehearth: :D :littlehearth: %%- @};-
Nyekk

HozzászólásSzerző: Nyekk » 2017. július 2. 19:58

Kedves Rita! Nagyon szépen köszönöm a 16-19. részek feliratait! ^:)^
Kellemes estét kívánok!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 2. 20:34

VidékiÉva írta:Én 1x kezdtem el horrort nézni, de azt is abbahagytam. Akkor azt mondtam, hogy még ha fizetnének sem vagyok hajlandó ilyet nézni. Azért nézem, hogy szórakozzak, nem azért, hogy rettegjek és undorodjak. Tehát következetesen ki fogom hagyni a horrort, hiába is fogod fordítani. Senki nem tud rábeszélni. A gond ott kezdődik amikor összekeverik a műfajokat. Írják, hogy sci-fi, és belefut az ember a kifejezett horrorba. Na azért kifejezetten mérges vagyok. Ez átvágás. Viszont én a melodrámákat sem szeretem. Engem nagyon megráznak lelkileg, inkább kihagyom őket. CSak akkor tetszek kivételt, ha valamelyik főszereplőt nagyon kedvelem és miatta, az alakítása miatt megnézem.

Szia Éva! Természetesen azt nézel, amit szeretnél, amiben örömödet leled.
Elkezdtem ma fordítani a szingapúri Mystic Whispers-t, amiről tudtam, hogy szellemes
sori, de hogy milyen mértékben félelmetes, arról nem volt tudomásom. Az openingjében
egészen vad dolgok vannak, ugyanakkor csak 13-as karikát kapott, ebből máris gondoltam,
hogy eltúlozzák a opening jeleneteit. Az első két rész alapján 15-ös karikát adnék neki,
de még ez is bőven a nézhető kategória nálam. Ettől félelmetesebb sorozatra én sem
vágyom, de filmben lehet, hogy bevállalok egy kicsivel erősebbet. Még nem tudom.

Jó éjt!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 2. 20:42

VidékiÉva írta:Köszi Rita. TEgnap én is megnéztem a 19. részt. Nekem nem volt annyira pozitív. Inkább csak elszomorodtam, hogy ilyen kevés idejük volt együtt. Viszont én pontosan emlékszem a Goongra, mert én is nagyon szeretem összehasonlítgatni, keresni a különbségeket. Akik nem látták azoknak nem szeretném elárulni a végét, gondolom nem térnek el sokban. Már a She was prettyt is újranéztem, hogy amikor a Prettyt kezdem frissek legyenek az emlékeim. Köszönöm annak is a fordítását is.

Jó éjszakát mindenkinek.

Szia Éva! A 19. rész azért vidámított fel egy kicsit, mert Sz. az előző 18.-ban ellőtte
az összes puskaporát, és ebben már nem maradt neki semmi gonoszkodni valója.
Igaz a hatása a 19.-ben is érződik, nagyon is. Szegény Inn és Kaning annak isszák
most a levét.

Nagyon kíváncsi vagyok, mit fogsz szólni a Pretty-hez!

Nagyon szívesen!

Még egyszer jó éjt!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 2. 20:46

f.ági írta:Szia Rita!

Jujj, itt is mindjárt kész vagy és én még a fasorban sem vagyok. Nagyon kiváncsi leszek majd rá! Viszem a nekem új részeket és köszönöm!
Hú, és mit látnak szemeim! :-) Pedig azt hiszem jól emlékszem azt mondtad nem a Te világod! Na megyek oda is. :-)

Szia Ági! Talán csütörtök estére lesz meg a 20. rész felirata.

Én is kíváncsian várom a véleményedet!

Nagyon szívesen! Jó éjt!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 2. 21:03

cicus írta:Drága Rita!

Csak sikerült ideérnem :) Köszönöm szépen a 19.részt és végre tényleg történt
valami jó is ezekkel a gyerekekkel ;;) Kíváncsi vagyok itt hogy oldják meg az
trón öröklés problémáját,de az biztos fellélegezhetünk és a rossz elnyeri méltó
büntetését :)
Jó éjszakát szép álmokat Mindenkinek O:-)

Kedves Cicus! Nagyon szívesen! Az jutott eszembe, hogy a végére eltűnt Minnie, a mecénás,
Kaning barátnői, szolgálói, Inn barátai, Kaning szülei, a nagymamának is kevés perc jutott.
Maradt Inn, Kaning, Nakhun, a Király, és Szörnyella. Ezek közül mind egyéni harcot vívott a
többivel. Ha Inn és Kaning összekapaszkodott volna, a többi máris nem tudott volna akkora
fájdalmat, szomorúságot okozni nekik.

Én is várom, hogy Sz. bűnhődjön!

Jó éjt!

Kép
Rita
Adminisztrátor

Re: Princess Hours (2017) (17/20)

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 2. 21:26

Spoiler: mutasd
cicus írta:
Rita,egyetértek azzal amit írsz,ez is azt mutatja,hogy az élet folyamatos változás és aki nyitott az látja
ezt,érzi a késztetést,hogy lépjen és változtasson,és jönnek a lehetőségek a tapasztalásra és a felismerésekre,
ami aztán újra változtatásra ösztökél és egyre tudatosabbá válunk.Megváltoztatja a nézőpontunkat és
nem ragadunk bele egy mintába,ahonnan egyre nehezebb kilépni.Még ezeken a filmsorozatokon keresztül
is rengeteg információt kapunk,amire pont akkor szükségünk van ahhoz,hogy valamit megértsünk.
Én is láttam a Tv-ben azt a híres koreai sorozatot,ami nagyon tetszett minden tekintetben,de 10 év is eltelt
amikor 2012 körül kikapcsoltam a TV-t,azóta nem is kapcsoltam be :) Persze azért az interneten néztem
néhány filmet,és egy ilyen filmkeresés közben elém jött egy koreai sorozat,egy időutazás volt a multban
Lee Min Hoval a főszerepben és elvarázsolt a nyelv,ahogy beszéltek,valahogy ismerős volt.Az,hogy feliratos
volt,már eleve kizárta,hogy megnézzem,mert a nagy mozikban is zavart,mert ha olvastam a látvány nem
jött úgy át,ezért bele sem akartam kezdeni,de az a vágy ott volt bennem ami taszigált és már nagyon
tisztában voltam azzal,hogy hallgatni kell rá,mert soha nem csalódtam,ha így döntöttem.Addig India volt
ami így hatott rám és mára már Kína is.Addig ugye Kína a rossz volt,a sárga veszedelem,meg háború...szóval
egy csomó butaság amit programozott felém a média,iskolában tanult történelem stb. Mostanra viszont
teljesen másképpen látom ezeket a tapasztalatom és felismeréseim alapján.Mert az információ itt
van,de a hazugság is és mindenkinek magának kell megérezni mi igaz és mi hamis.
Tudom,hogy a gyökereink Ázsiába nyúlnak vissza megértettem mi ez a nagy vonzódás Indiához és a
Himalájához és annak mi köze van a Kárpát medencéhez.Szóval nem véletlenül találkoztunk ezekkel
az országokkal,népekkel is a világhálón keresztül és egymással sem.Messzebre visz ez mint csupán
egy film (mégha bugyuta is némelyik) megnézése,csak van aki már tudatos rá van aki még nem,de akkor is alakít.
Eszembe jutott,hogy rendezi az élet a dolgokat,amikor egy kis barátnőmnek meséltem,hogy koreai sorikat nézek
és hogy elvarázsol teljesen,pár napra rá hívott,hogy képzeld koreai vendégeink vannak (kiadnak egy lakást Pesten)
és nagyon kedvesek,sokat beszélgetünk velük stb. Eszembe jutott még az is,hogy a zalaszántói sztupát is egy koreai
szerzetes "varázsolta" ide ő találta meg a helyet és nem véletlenül természetesen és csak itt van beépítve Buddha
ereklye! Szóval ők tudják a kapcsolatot a Himalája és a Kárpátmedence között ;)

Szóval hallgass csak a szívedre és tedd amit eddig is,mert az élet csodálatos!

Cicus! Olyan szépen megfogalmazod azt, amit én is gondolok ezekről a dolgokról,
csak nem tudom ilyen jól leírni. Köszönöm! Jólesett olvasni!

Spoiler: mutasd
Én még a szabadság érzés élményét tenném ide. Akkor tudtam csak meg, hogy mit jelent
egy szokás rabjának lenni, amikor leszoktam a dohányzásról. Addig egy értekezlet alatt
többször is eszembe jutott, hogy mikor lesz már szünet, hogy mehessek cigizni. Vagy amikor
a kirándulóbusszal megálltunk egy benzinkútnál pisiszünetre, én ahelyett, hogy a mosdóba
mentem volna, rágyújtottam, mert ki tudja, mikor lesz rá megint alkalom. Aztán meg majd
bepisiltem a buszon. Sorolhatnám még órákig. De ennyiből is látszik, hogy egy dohányosnak
mindig résen kell lennie, hogy ki ne hagyjon egy alkalmat sem, amikor rágyújthat, mert soha
nem lehet tudni... Ezt már csak utólag látom ilyen tisztán, akkor nem tudatosult bennem,
hogy tényleg rabja vagyok egy szokásnak. Aztán amikor abbahagytam, hirtelen nem kellett
semmiért sem aggódnom, izgulnom, és többé a buszon sem kellett szenvednem, amiért nem
a mosdóba mentem, amikor lehetett volna. Egyszer csak azt éreztem, hogy szabad vagyok.

Ugyanezt éreztem akkor is, amikor kiszabadultam Korea, és a romkom fogságából, ahová
magam zártam be magamat. A többit leírtam fentebb, már nem ismétlem meg.

Itt is jó éjt!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 2. 21:27

Nyekk írta:Kedves Rita! Nagyon szépen köszönöm a 16-19. részek feliratait! ^:)^
Kellemes estét kívánok!

Kedves Nyekk! Nagyon szívesen a feliratokat!

Jó éjszakát!

Kép

Vissza: “Thaiföld”